Ezt teszik a sztárok a környezettudatosságért

Sztárok is kampányolnak a környezetvédelem mellett, ami segíthet abban, hogy egyre több ember megértse annak a fontosságát.

Forrás: Ripost.hu2022. 02. 03. 16:21
Dallos Bogi
Budapest, 2015. január 25. Dallos Bogi az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal címû televíziós show-mûsor elsõ elõdöntõjében, a hivatalos fotózáson a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. január 24-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetvédelem napjaink egyik legfontosabb kérdése, hiszen a Föld folyamatos szennyezése egyre súlyosabb problémákat okoz. A Metropol összeállításában olyan hazai és külföldi sztárokat mutat be, akik igyekeznek odafigyelni arra, hogy ők és a követőik is felelős döntéseket hozzanak – írja a ripost.hu.

 

Puskás-Dallos Peti

Magyarország egyik legkörnyezettudatosabb sztárja, aki Instagram-oldalán gyakran olyan eseményekről, kezdeményezésekről számol be, amivel ő is hozzájárul a tisztább környezethez. Az énekes egyébként vegán életmódot is folytat, amelyről korábbi interjúk alkalmával kiderült, hogy részben az állatokért és a fenntartható jövőért teszi.

A vásárlók megtévesztésének tartom a csomagoláson feltüntetett boldog csirkéket, a füves réteken legelésző bocikat. Ezzel együtt nem a hátsó kertekben törődéssel állatnevelő nagymamák ellen "lázadok" vegánságommal, hanem egy fenntartható-etikus jövőért, ahol újra megtaláljuk az egészséges harmóniát a természettel a nagyüzemi tenyésztés nélkül legfőképpen. A változás a világ része, most pedig hatalmas szükségünk van rá, hogy részt vegyünk benne mindannyian és megoldásokat találjunk magunkért és a bolygónkért

– magyarázta az énekes-színész Instagram oldalán.

 

Puskás-Dallos Bogi

Férjéhez hasonlóan ő is nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet.

Fel kell hívnunk a figyelmet ezekre a kérdésekre, láthatunk erre több példát külföldön is: a Golden Globe-on és az Oscar-átadón vegán menüt szolgáltak fel. Úgy gondolom, ha lehetőségünk van arra, hogy beszéljünk ezekről a dolgokról, akkor tegyük is meg!

– nyilatkozta korábban az énekesnő.

 

Kőnig Anna

Az Exatlon korábbi versenyzője influencerként tevékenykedik, és ő sem közömbös a Földet érintő problémákkal szemben. Egyszer például Puskás-Dallos Petivel ültetett együtt fát.

A WWF és a @watchgames.seemore együttműködésének köszönhetően ma együtt tettünk egy élhetőbb bolygóért és azért ültettünk közösen, hogy ellentételezzük a férfi kézilabda Európa-bajnokságra érkező sportolók utazásával járó CO2 kibocsájtást

– írta az esemény után az Instagram-oldalán.

 

Ábel Anita

Köszönöm a kihívást! Kedvenc kulacsomban, amit barátnőmtől kaptam, gyógytea szűrt vízből. Tegyünk a Földünkért. Legyen a július műanyag mentes

– szólalt fel korábban az eldobható palackok ellen a műsorvezető.

 

Világsztárok is harcolnak a jó ügyért

  • Julia Roberts: Számos ökobarát dokumentumfilmben vett részt, ráadásul az UNICEF-fel karöltve népszerűsíti a bioüzemanyagokat.
  • Leonardo DiCaprio: Az egyik legismertebb környezetvédő a sztárvilágban. Többek között az Utolsó óra című film szerzője, narrátora és producere, amely radikális képekkel mutatja be a klímaváltozás hatásait és a Föld pusztulását.
  • Angelina Jolie: A színésznő még korábbi férjével, Brad Pittel egy közös alapítványt is létrehozott. Leginkább a természeti erőforrások védelméért és a vadvilág megőrzéséért küzd.
  • Brad Pitt: 2005-ben a Katrina hurrikán által sújtott New Orleansban, egy általa létrehozott alapítványon keresztül, százötven fenntartható házat építtetett.
  • Cameron Diaz: A színésznő Cameron Diaz megmenti a világot című sorozatával, és egy környezetvédelmi könyvvel is igyekszik jobb világot teremteni.

Borítókép: Dallos Bogi (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.