Világhírű énekesnők, akiknek teljesen más a hangja élőben + videó

Az alábbi világsztárok a hangjuk miatt lettek ismertek, de néhány videó leleplezte a valódi orgánumukat, amely merőben eltér a felvételeken hallhatóaktól. A tánc, a színpadi ruhák, és a karizma sokszor elvonja a figyelmet az énekesek valódi hangjáról, az autotune segítségről nem is beszélve – vezeti fel összeállítását az Origo.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 07. 9:09
Rihanna
New York, 2019. szeptember 13. Rihanna barbadosi énekesnõ-színésznõ az ötödik alkalommal megrendezett, Diamond Ball jótékonysági rendezvényen New Yorkban 2019. szeptember 12-én. Az est bevételét a Rihanna nagyszüleirõl, Clara és Lionel Braithwaite-rõl elnevezett alapítvány javára fordítják. MTI/EPA/Peter Foley Fotó: Peter Foley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katy Perry

Az énekesnő óriási koncerteket csinál, de a valódi énekhangja messze van a hibátlantól. Katy Perry a stúdiófelvételeken tökéletes pophang, de az élő fellépésein hallani lehet, hogy sokszor félrecsúszik, nem pontos, illetve sokszor megremeg a hangja.

Rihanna

A Szigetet is megjárt barbadosi énekesnő nem az énekhangjáról híres. Rihanna a magyarországi fellépésén is, az ott lévők szerint playback-el állt színpadra, illetve élő koncertjein nagyon gyakran nem tudja kiénekelni azokat a magas hangokat, melyeket a felvételeken igen. Ez bizonyíték arra, hogy szintén az utómunkának és a gépeknek köszönheti a jellegzetes hangját, de Rihannát sem elsősorban a hangjáért szeretik rajongói. A magyaroknál jócskán csökkent a népszerűsége, a Sziget Fesztiválon gyatra, lélektelen haknit mutatott be, létre is jött egy új ige a magyar szlengben: rihannázni annyit jelent, mint unottan táncolgatni, kornyikálni valamit, alibizni – magyarázza az Origo.

Britney Spears

A 90-es években berobbant pophercegnő hangi adottságairól megoszlanak a vélemények. Tény, hogy Britney Spears egyedi hanggal rendelkezik, de a felvételeken ma már bevallottan, utólag gépiesítették a hangját a producerek, az énekesnő (állítólagos, de nehezen hihető)  tiltakozásának ellenére. Spears mindig is inkább a látványos koncertjeiről volt híres, tánctudásába pedig olyan akrobatikus elemeket is beépített, melyeket nem nagyon alkalmaznak más popsztárok. Mikor megvádolták őt azzal, hogy nem tud énekelni, pont a rengeteg táncot hozta fel mentségként, mert kimelegszik tőle és liheg éneklés közben, ezért használ playbacket a koncerteken.

Selena Gomez

Az énekes-színésznő-producer-üzletasszony Selena Gomez, sokak szerint okosan teszi, hogy ennyi területtel foglalkozik, mert nem feltétlenül az éneklésben a legjobb. Selena Gomezt világszerte nagyon szeretik, de ő maga sosem vallotta magát énekesnőnek. Filmezéssel kezdte pályáját, még a Disney irányítása alatt, majd kipróbálta magát a popkarrierben is, mely szintén sikeresen alakult számára. De Gomez is sokat táncol a koncerteken, így hangja sokszor gyengécske, hamis és lihegős.

A cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Rihanna (Fotó: MTI/EPA/Peter Foley)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.