idezojelek

Megbünteti a Librit

Péterfyék végeztek a Librivel. Már csak azt nem tudom, akkor most ki itt a kirekesztő?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Alighogy megkötötte a szerződést a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány leányvállalata az SQ Invest Kft.-vel a Libri-csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről (s így az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC vált a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó, 98,41 százalékos tulajdonosává), Péterfy-Novák Éva betűvető bejelentette: a jövőben nem kívánja megjelentetni a könyveit a Libri Kiadónál.
Atyavilág! Most aztán foghatják a fejüket a Librinél. Mi lesz a kiadóval, ha a Péterfy házaspár (Évike mellett a férj, Péterfy Gergely is író – nyilván ő is beint a kiadónak) ezentúl nem ad kéziratot az orbánistává züllött Librinek? (Vagy ahogyan egy munkáslevelező elnevezte: Illibrinek.)

Szó bennszakad, hang fennakad…

Nem volt elég csapás a magyar irodalomnak, hogy Péterfyék már egy ideje Olaszországba menekültek a diktatúra elől? Részlet Péterfy Gergely egyik korábbi interjújából: „Itthon már annyira agresszív a légkör, a gyűlölet úgy terjed itt a levegőben, mint a vírus. Kiszorultam az állami irodalmi támogatásokból is, és eszemben sincs beállni a sorba és ezeknek kuncsorogni. Az emberben felgyűlnek a keserűségek a rendszerrel szemben.” Éva asszonynál is betelt a pohár. Őt az bántotta legjobban, hogy ha kiposztolt valamit a Facebookra, nyomban rácuppantak a trollok, és molesztálták szegényt. „Nemcsak feministaként, polgárjogi aktivistaként, hanem humánusan érző emberként is bánt, ami itt megy. Gyomorforgató orwelli politika ez, nem kell az ujjadat lenyomni a torkodon, hogy hányjál tőlük.”

Péterfyék tehát végeztek a Librivel. Már csak azt nem tudom, akkor most ki itt a kirekesztő?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Libri könyvesbolt (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.