idezojelek

Nyári szünet

A forradalmi vezetés úgy döntött: a nyári hónapokban szünetelteti a háborgást.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Lehoczki Noémi nem bír ki még egy pedagógustüntetést. Ezt ő maga, a Szikra Mozgalom volt elnökségi tagja írja a Mérce.hu hasábjain. „Magyarország utolsó, még egyelőre szabad, de már támadás alatt álló alkalmazottai harcoltak és vesztettek – kesereg a barikádról lekecmergő leányzó. – A dolgozók megfigyelésére is eszközt teremtő státustörvény elfogadásával nemsokára talán ők is el fognak hallgatni. Példamutató magatartásuk lehetett volna a mindent borító első dominó, de nem lett az. Miért? Miért vagyunk egyedül?” Az a baj, magyarázza szikrácska, hogy az „általános sztrájk” és a „szakmák összefogása” pusztába kiáltott szavakká lettek, az ellenzék utolsó reménye, az összefogás is megbukott, letargia lett úrrá az országon. „A társadalom felső rétege a belenyugvást és a menekvést választotta, az alsóbb rétegei pedig eddig is csöndben voltak.”

Itt a világvége!

Gondolom, az orbáni diktatúra az oka mindennek. Rendőrök biztosították a tüntetések helyszínét, ha kellett, elterelték a forgalmat, közben útbaigazították az érdeklődőket, parancsnokuk a sajtónak is a rendelkezésére állt, tájékoztatta a fenyegetettségben rettegő tévéstábokat, a balhé reményében idecsődített nyugati kollégákat… Ki számított ilyesmikre?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Persze az is lehet, csupán arról van szó, hogy a hőbörgésben megfáradt tüncizők nyaralni mentek. A forradalmi vezetés úgy döntött: a nyári hónapokban szünetelteti a háborgást. Ilyenkor ugyanis nehéz összeterelni a felkelőket, sokan szabadságukat töltik, tóparton lazítanak, árnyékban kokszolnak stb. (Akárcsak hűvös, esős napokon, akkor is át szokták ütemezni a randalírozást.) Meg aztán a forradalmároknak is jár a pihenés.

 

Borítókép: A Szikra mozgalom zászlójával tüntetnek a Fudan egyetem ellen 2021-ben. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.