idezojelek

Bíróviccek

Az elrettentő ítélet már akkor előrevetítette, az elégedetlen ifjúság a jövőben is föl-föllátogat majd a Sándor-palota környékére, ha kunsztokat kíván előadni.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Jó ötletet adott a belpesti szalonforradalmároknak a Budai Központi Kerületi Bíróság, amikor 2014-ben ítéletet hirdetett a Sándor-palotánál randalírozók ügyében. Az államfő rezidenciájának erkélyére fölmászó, s onnan zászlókat leszedő, molinókat kifeszítő Rómeók közül a tanácsvezető bírónő kettőt fölmentett, kettőt 20-20 ezres „büntetéssel” sújtott. Bár a rendőrség nemzeti jelkép megsértése, közösségellenes akciózás és terrorcselekmény gyanúja miatt vitte el a kevély hülyegyerekeket, az ítélkező asszonyka csupán rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt marasztalta el az ifjakat. Javukra írta, hogy nem rongálták meg a zászlókat, később mindegyiket visszaadták, ráadásul mindössze fél órát töltöttek az erkélyen.

Az elrettentő ítélet már akkor előrevetítette, az elégedetlen ifjúság a jövőben is föl-föllátogat majd a Sándor-palota környékére, ha kunsztokat kíván előadni. Húszezerért a hülyének is megéri, ráadásul nem kizárt, a tévé is adja majd.Az egész onnan jutott az eszembe, hogy minap a bíróság első fokon felmentette Fekete-Győr András momentumos honatyát, aki 2018-ban füstgyertyát dobott a Kossuth téri rendőrsorfalra. 

Egy másik anyaszomorító, az örökké hülyén vigyorgó Szarvas Koppány Bendegúz, aki dulakodott is és gázspray-vel fújt a rendőrök felé, felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A tenyérbe mászó „ítélet” dacára uralkodjunk magunkon! Bízzunk abban, hogy másodfokon komolyan veszik majd a fellebbezést bejelentő Központi Nyomozó Főügyészség minapi közleményét, amely arra figyelmezteti az emlékezetkiesésben szenvedő bírákat, hogy továbbra is bűncselekmény a rendőrök elleni erőszak. Fegyőrnek is akad hely a tömlöcben.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Szarvas Koppány Bendegúz (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.