idezojelek

Útban vannak

A traktorok lepte európai nagyvárosok fényesen igazolják, a kontinens torkig van a multikból.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Ronald Wittek

A traktorok lepte európai nagyvárosok fényesen igazolják, a kontinens torkig van a multikból. A mindennapjaiban leginkább érintett gazdatársadalom dacol a kiszolgáltatottságára alapozó liberális önkénnyel. (Ahogyan Gajdics Ottó is sugallta minapi publicisztikájában: Európa nem kér a felkínált laboratóriumi műhúsból, a grillezett sáskás lisztkukacpüréből…) A multik azonban kíméletlenül nyomulnak. A most éppen klímavédőt és környezetbarátot alakító döntéshozóknak útjukban van – most a szó legszorosabb értelmében is – az öntudatos gazda, aki nem vevő az elmeháborodott, hagymázas ideológiákra. Nincs könnyű helyzetben a magánpénz-birodalom, az eltökélt gazdák mögött tíz- és tízmilliók állnak.

Az önkénynek meggyűlik a baja a gazdaemberrel. Mindig így volt ez, a történelem ismétli önmagát. Nekünk is megvannak erről a magunk emlékei, mert ezek ugyanannak a bolsevik bandának az utódai, amely nálunk is megmutatta a foga fehérjét az ötvenes években. Kitervelt, aljas szándékkal tették tönkre a magyar parasztságot, csupán azért, mert túlságosan talpraesett volt, mert megállt a maga lábán, még a házát is saját maga építette. Önálló és önellátó volt. Vagyis a hatalom nagy bánatára nem kellett irányítani, kézben tartani. Nem szorult a kommunista állam (a „multik”) kéretlen gyámolítására, nem kért az előnyöket hirdető propagandákból. Nem akart „fogyasztó” lenni, ellenben ­körömszakadtáig ragaszkodott a földjéhez, jószágaihoz. Így aztán ő lett a népi demokrácia kigúnyolt, kirekesztett, majd kifosztott és üldözött ellensége, a kulák.
Ordít a párhuzam. Júniusban az uniós választáson erről is voksolunk.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.