idezojelek

Havas a lejtőn

Mindnyájunkban lapul egy csöpp katasztrófaturista. Megnézünk riasztó felvételeket, meghallgatunk rémtörténeteket, elolvassuk kétségbeejtő figurák agymenéseit.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Mindnyájunkban lapul egy csöpp katasztrófaturista. Megnézünk riasztó felvételeket, meghallgatunk rémtörténeteket, elolvassuk kétségbeejtő figurák agymenéseit, még akkor is, ha pontosan tudjuk, ez nem tesz jót a harmóniánknak. Én például a minap elolvastam Havas Henrik rólam és Tamás fiamról szóló Facebook-leleményét. (Hogy miképpen kerültünk „Tanár úr” célkeresztjébe? Az epeömlötteknél nincs logika.)
A Magyar Nemzet két Pilhál nevű dolgozója közül a Tamás is tanítványom volt, kezdi történetét a fantáziadús ember, akinek, mint kiderül, az a baja, hogy Tamás fiam egyik írásában főmormotának nevezte Karácsony Gergelyt, én pedig egy másikban hóhányónak a nagy Lenint. Ebből fakadó döbbenetéhez kis történetet konfabulál a szerző: 

A papa (Pilhál György) annak idején azzal bírt felhívni, hogy a gyerekről tudja ugyan, hogy teljesen hülye, de a szigorlaton legyek vele elnéző, és ő ezt úgy kéri, mint kolléga a kollégától. Cserébe most mit kapok? Karácsonyt, a főmormotát, és Lenint, a hóhányót.” Csupán két baj van a „sztorival.

Az egyik, hogy Tamás fiam sosem járt a nevezetes Havas-iskolába (a Pázmány bölcsészkarán végzett), ebből következik a másik: nem is kérhettem meg „Tanár urat”, hogy legyen vele elnéző a szigorlaton. A többi stimmel.
Amúgy soha életemben nem találkoztam a szemüvegszár-rágcsáló emberrel, hál’ Istennek. Mindez viszont újabb adalék ahhoz, hogy eredetit és igazat továbbra sem tud mondani a szellemi elfekvőből posztoló Facebook-huszár, akinek leépülése egyre látványosabb. Már csak azt nem értem, miért kell erről rendszeresen tájékoztatni a nagyérdeműt? Legyen ez az ápolóinak a gondja.

Borítókép: Havas Henrik (Fotó: Nemzeti Sport)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.