Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

idezojelek

Epebántalmak

Alighanem ez fáj a legjobban odaát; már megint ügyeset lépett a miniszterelnök.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ahogyan arra számítani lehetett, idehaza sem mindenkinek tetszik, hogy a NATO elfogadta a magyar kormány álláspontját, miszerint nem akarunk részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben. A múlt vasárnapi választások után újabb sokkot kapó ellenzék aggályait a Népszava fogalmazta meg a minap: „Minden idők leghazugabb és legszégyenteljesebb kampányát koronázta meg az a kutyakomédia, amit Orbán Viktor Jens Stoltenberggel közösen adott elő közös sajtótájékoztatójukon”. A cikket jegyző Gál Mária úgy látta, hogy a főtitkárt egyetlen dolog érdekelte: bármi áron elhárítani az akadályt a közelgő NATO-csúcs útjából. Ehhez azonban fel kellett számolni „a vétójogával visszaélő, állandósult feltűnési mániában szenvedő magyar miniszterelnök jelentette akadályt”. Stoltenberg ezzel tovább élteti azt a – Máriánk szerint – hazug képet, hogy Orbán Viktor térdre kényszerítette a NATO-t.
Alighanem ez fáj a legjobban odaát; már megint ügyeset lépett a miniszterelnök. 

Mazochista magyar olvasóknak egyébként csak ajánlani tudom Gál Mária népszavás mélyelemzéseit. Például azt, amelyikben nemes egyszerűséggel a magyarság nemzeti skizofréniájának nevezi a székely autonómia gondolatát.

 Merthogy az borzolja a bukaresti politika kedélyállapotát… „Ha valóban ennyire fontos a magyar pártoknak a székely autonómia, miért nem számoltak ezzel, amikor megszavazták a magyar állampolgárság kiterjesztését?” Azt is tőle tudjuk, hogy Trianon a magyar diplomácia hozzá nem értésén és a románok szakértelmén múlott. A kánikulára tekintettel nem hozok több példát.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.