idezojelek

Súlytalanság

A futball Eb mérkőzéseit szemlélő Rózsa Péter azt tapasztalta, hogy a kezdés előtti himnuszokat az ellendrukkerek fülsiketítő füttykoncertje kíséri.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A futball Eb mérkőzéseit szemlélő Rózsa Péter azt tapasztalta, hogy a kezdés előtti himnuszokat az ellendrukkerek fülsiketítő füttykoncertje kíséri. Erről pedig az jutott az eszébe (jegyzetet is írt róla a Klubrádióban), hogy Magyarországnak már több mint 13 éves gyakorlata van himnuszkifütyülésben. Ebből pedig „logikusan” következik a NER lényege – figyeljünk! –:

„Ellenségeket keres, s ha talál, ha nem, hol a jog, hol az adók, hol a médiá­ban szétfröcskölt karaktergyilkos hazugságok segítségével küzd, minduntalan erejét, mindenhatóságát bizonyítva ezzel a hívek előtt.”

Aki esetleg nem tudná követni a szerzőt, elég, ha csak annyit megjegyez: nálunk a NER miatt fütyülik ki a himnuszokat; meg azt, hogy az SZDSZ-időkből itt felejtett Rózsa Péter Fidesz-fóbiában szenved. Utóbbira jó példa betegünk korábbi írása – önzárójelentése – ugyanezen a frekvencián. Azt írja, hogy a köpcös, pocakos, elöregedő Orbán Viktornak – aki egyre töpörödő szerepében egyre nagyobbra igyekszik nyitni a száját – a beszólásai csupán többletjelentés nélküli pufogások. Nem véletlen, hogy „a rendszeresen a befogadó klub fényes parkettájára köpködő figura lassan kezd kiszorulni a tánckörből, és ez akkor is így van, ha a következő fél évben a magyar képviselőcsoport tölti be a soros EU-elnökség szerepét. […] Megkísérli nagy hanggal ellensúlyozni azt, hogy egyébként egyre súlytalanabbá válik.”

Annyira súlytalanná – ezt már én teszem hozzá –, mint azok az elszigetelt politikusok, akiket már csak az ukrán, az orosz, a kínai és az amerikai elnök fogad (egy héten belül), és akiknek már a nevük hallatán félreverik a brüsszeli harangokat. 

A súlytalanság más, kedves Péter. Ön ne tudná?

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.