idezojelek

Egy lehangolt zenész

Bródy János nem disszidálna, ha Magyar Péter lenne a következő miniszterelnök.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Bródy János nem disszidálna, ha Magyar Péter lenne a következő miniszterelnök. „Ha mégis rákényszerülnék, akkor sem kelet felé indulnék – nyilatkozta a Magyar Hangnak a zenész, majd hozzátette –: Nekem úgy tűnik, hogy a Fidesz ereje a műveletlen emberfők sokaságában rejlik, és mindent megtesznek, hogy ez így is maradjon.” 

A zenész, szövegíró szerint primitív suttyók alkotják a Fidesz-tábort.

Nekem valamiért a kiérdemesült Landeszmann György budapesti főrabbi bőgatyás, fütyülősbarackos szövege jutott az eszembe. Meg a „rendszerváltó” szabad demokrata „szürkeállomány” affektáló, fölényes lózungja: „Tudjuk! Merjük! Tesszük!”

Harmincnégy évvel a kommunizmus bukása után a vesztesek csökönyösebbik felét még mindig zavarja a nemzeti fordulat, a hatalmon lévő polgári kormány.

Már a rendszerváltás kezdetén látszott, hogy a liberálisok milyen görcsösen ragaszkodnak a kultúra – benne a történelemtanítás – irányításához. (Darabig még az érettségiről is száműzték a tantárgyat.) Hát hogyne! Akinél a történelemoktatás gyeplője, azé a potenciális hatalom. Akadályozni, lehetetlenné tenni a nemzeti história ismeretét – ma is ez a cél odaát. Rasszistának, gyűlöletkeltőnek, bugrisnak nevezni mindent, ami magyar. 

Hiszen a nemzeti öntudatban mindig ott a „veszély”.

Minden patrióta gondolatot alapból lefasisztáznak, lerasszistáznak. Vaskalapos, maradi, aki nem lép át a múlton, aki ápolja elődei emlékeit.
Odaát még mindig az Internacionálé refrénje a hívószó: „A múltat végképp eltörölni”.
Saját szövegét ajánlom Bródy figyelmébe: „Az idő lassan, lassan eljár feletted!”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

SPORTSZERŰEN – Trump lecsapta a magas labdát

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Tényleg bukik Izrael, dr. Steinbock?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A történelem rémálmai

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Kamala Harris gyilkosozza Orbán Viktort

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.