Állni mertünk

Azt, hogy Niedermüller Péter problémás ember, már régóta tudjuk. Kijelentései rendre mély nyomokat hagynak bennünk.

2021. 06. 10. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy Niedermüller Péter problémás ember, már régóta tudjuk. Kijelentései rendre mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben. A legutóbbi országgyűlési választások előtt például arról beszélt, hogy pártja, a DK a kormányra kerülését követően minden migránst befogad majd, az jön hozzánk, aki csak akar. Miért is ne, nem jelentenek semmi veszélyt, érkezésük egyfajta egzotikus kaland.

A bitcoinbányászattal is foglalkozó erzsébetvárosi önkormányzat vezetője most azzal került a hírekbe, amit a keddi magyar–ír futballmeccsről posztolt: „Az Index.hu arról tudósít, hogy a kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a »Szép volt, fiúk!« elismerést. Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…” Hasonló gondok gyötörték az elégedettnek még sosem látott Szabó Tímea honanyát (Párbeszéd) is: „Nem letérdelni felsőbb utasításra és fütyülni: ez azt jelenti, hogy semmilyen, még apró gesztust sem vagyunk hajlandóak azért a közösségért megtenni, amely befogadott minket, és amelynek mi is a tagjai vagyunk. Szégyellje magát mindenki, aki ebben részt vett.”

Szégyelljük magunkat – írja mindkét politikus. Hosszan merengtem, milyen jelzőt írjak a „politikus” szó elé, de nem találtam; valószínűleg nincs igazán ideillő. A szervilizmus ülepnyalásig fokozott változatára nincsenek megfelelő jelzők. Csak alkalmas alanyok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.