Mátyást is bevetette

Érző szívű magyar ember a nagy elődöknek kijáró tisztelettel gondol Hunyadi Mátyásra.

2021. 06. 11. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Több száz személyes beszélgetésen vagyok túl. Senki sem mondta, hogy mennyire hiányzik már neki egy kínai kommunista egyetem, vagy hogy Kásler Miklós végre megtalálja Mátyás király csontjait. Senki” – számol be országjárási tapasztalatairól Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt és néprajzkutató. Szellemesnek nem mondanám a DK-nagyasszony Facebook-bejegyzését, demagógnak annál inkább. Hülyítésre, szellemi alámerülésre kiválóan alkalmas a szöveg a maga egyszerű (prosztó) tálalásával, benne (és szerzőjében) lapul a sötétség.

A kínai egyetemet most hagyjuk (abból nem jönne ki jól a hajdan férj­urával Pekingben hercigeskedő Klárika) –, vegyük csak Mátyás csontjait. Azt a csattanósnak szánt megjegyzést, hogy „senki” sem mondta, hiányzik neki. Azért kíváncsi lennék, hogyan tette föl Gyurcsányné a kérdést. Gondolom, alájuk adta a lovat (vagy ahogyan egy kommentelő írja: a proli-rollert): Ugye, önt sem érdeklik Mátyás király csontjai, jobban érdekelné, mikor emelik meg végre a fizetését? Stb. Ennél persze valószínűbb, hogy szóba sem került a nagy király – bár végül is ezt fogalmazta meg Klárika ügyes fifikával… Akárhogyan is történt, az ő szimpatizánsait minősítené, ha valóban így állnának nemzetünk történelméhez. Érző szívű magyar ember a nagy elődöknek kijáró tisztelettel gondol Hunyadi Mátyásra.

Persze azt sem zárhatjuk ki, hogy Dobrev Klára csupán vágyál­mait fogalmazta meg ebben a történelmére fütyülő, Mátyás-tagadó embertípusban. Azt a figurát, aki ma is meggyőződéssel énekli az Internacio­nálé refrénjét: „A múltat végképp eltörölni!”

Rossz hírem van, Klárika. Mátyás áll nyerésre. Az igazságos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.