idezojelek

Az ellenzék van a tanárok ellen, nem a kormány

Éppen ők akadályozzák, hogy eurómilliárdokból emelni lehessen a tanárok és az egészségügyi dolgozók fizetését.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Teknos

Nincs ember ma Magyarországon, aki ne mondaná azt, hogy a tanárok sokkal több fizetést érdemelnének. Emiatt is lelkiismeretlenség, populista szédelgés a tanárokat és diákokat felheccelni és önző politikai célokra felhasználni. 

A pártos PDSZ által összecsődített pedagógustüntetés állatorvosi lóként demonstrálta, milyen az, amikor éppen az oktatók ügye sikkad el a liberálbaloldali aktivisták buzgó bábáskodása közepette.

A tiltakozás címzettje ugyanis alaposan el volt tévesztve. Sokkal célszerűbb lett volna, ha az Európai Unió önkényes, magyarellenes politikája, jogtalanságai ellen emelték volna fel a szavukat a gyerekkatonaként bevetett diákok és tanárok, s azok, akik csatlakoztak hozzájuk a fővárosi megmozduláson. 

De akkor miért nem ezt tették? Hisz még az sem lett volna a realitásoktól elrugaszkodott lépés, ha a brüsszeli, illetve washingtoni, amúgy csőbaloldali vezetés hazai lerakatai, értsd a magyar baloldali pártok ellen tüntettek volna a résztvevők, 

nevezettek ugyanis minden fúrási tehetségüket bevetik, hogy a helyreállítási alap jogszerűen járó összegeit ne adják oda hazánknak. 

Hát akkor miért nem őket vonják kérdőre a sztrájkot szervezők? 

Valójában ők azok, akik kilógnak a képből, és mégsem osztják a lakosság elsöprő többségének a véleményét, miszerint a tanárok nagyobb anyagi elismerést érdemelnének. A baloldaliként számontartott hazai és európai parlamenti képviselők megtehetnék, hogy ha valóban jogosnak tartják a pedagógusok magasabb bérezését, elkövessenek mindent az uniós szerveknél, hogy ne késlekedjenek a pénzek folyósításával. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel ellentétesen azonban azért mozgatnak meg minden követ, hogy az EU-tól egy árva vasat se kapjunk. Pusztán amiatt, mert a lakosság döntő többsége nem a baloldali pártokra adta a szavazatát, s így sorrendben negyedszerre jobbközép kormány alakulhatott Magyarországon.

Ennélfogva az a sok baloldali politikus, aki kiment tüntetni, rátelepedve a megmozdulásra, akkor tette volna a legjobban, ha maga ellen protestál. Tudjuk, erre a Guinness-rekordok könyvébe illő attrakcióra hiába várnánk. Leginkább természetesen azért nem, mert nagyrészt ők szervezték az egész demonstrációs purparlét. 

Ugye nem kötelező elhinnünk, hogy a brüsszeli vegzatúrától teljesen függetlenül időzítették mostanra az úgymond polgári engedetlenséget, munkabeszüntetést? 

Valósággal megszállták a demonstrációt az internacionalista politikusok, már jóval a meghirdetés előtt. A baloldalnak nevezett posztkommunista hordalékkompánia érdekes módon mindig akkor akarja növelni a tanárok bérét, amikor nincsenek kormányon. 

Ebben az országban csak a jelenlegi kormány emelte meg többször a tanári fizetéseket, a baloldal hatalomra kerülve mindig csak elvett tőlük, csökkentve a béreket. Akkor mit várnak tőlük azok a pedagógusok, akik csak naivitásból ülnek fel a hergelésnek, és nem harcos baloldali aktivista meggyőződésből? Azt, hogy sokadszorra is átverjék őket?

Meg aztán ne tegyünk úgy, mintha elhinnénk, hogy minden tanár és diák demonstrált. Töredékük ment ki az utcára szerdán, bizonyára meglepő adatok kerülnének napvilágra, ha felmérnék, hogy a felvonulók hány százaléka lehetett tanító és tanuló. 

Ami annál is sajnálatosabb, mivel azok a politikai erők, amelyek rátehénkedtek az egyébként teljesen jogos kívánalmakra, éppen a pedagógustársadalom nagy többségének ártottak.

Mi volt valójában a nagy projekt? Mint tizenkét éve folyamatosan: a kormány megbuktatása. Hataloméhes balos már hosszú évek óta ezzel álmodik. Az lenne a koreográfia, hogy satuba fogják a kabinetet. 

Míg egyik oldalról Brüsszel támadja és éhezteti ki anyagilag a kormányt s az országot (Katarina Barley EP-alelnök szíves közlése), a másik oldalról belföldön szorongatják a civilnek hívott külföldvezérelt szervezetek, NGO-k. 

Azt remélik: ha enged a kontinentális energiaválsággal küzdő kormány, az anyagi túlköltekezés miatt bukik meg, ha meg nem, akkor majd a népharag söpri el. Abban bíznak, hogy Ursula von der Leyenéknek – ahogy az Euró­pai Bizottság elnöke hencegve fenyegetőzött vele – megvannak az eszközeik, ha nem tér jobb belátásra a magyar nép és megátalkodott módon kitart az Orbán-kormány mellett.

Karácsony Gergely azt írta közösségi oldalára – nyilván a politikai távolságtartás jegyében –, hogy Budapest a tanárokkal van. Kivételesen igazat mondott a baloldali aktivista-főpolgármester. Mert a főváros, sőt egész Magyarország jóakaratú polgársága tényleg a tanárokkal és a diákokkal van. 

A hazai baloldal viszont, beleértve a farizeus, fejlődésfóbiás főpolgármestert is, nincs a pedagógusokkal. Hanem olyan külső hatalmakkal, globalista erőkkel, amelyek engesztelhetetlen háborút vívnak a magyar emberek, tanárok és nem tanárok, diákok és volt diákok tőlük független, önálló boldogulása ellen.

 

Borítókép: Tanár-diák tüntetés (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.