időjárás 22°C Magdolna 2023. május 29.
logo

Az ellenzéknek egy önkéntes zászlóaljban lenne a helye Ukrajnában

Vincze S. Tamás
2023.04.01. 11:29 2023.04.01. 11:39
Az ellenzéknek egy önkéntes zászlóaljban lenne a helye Ukrajnában

Az internet korában, a Facebook és a többi közösségi média világában azonnal megtudjuk, mi hol történt és történik éppen. Így aztán a politika iránt érdeklődő emberként szembesültem a hírrel, miszerint a dollárbaloldal nem szavazta meg a kormánypártok békepárti parlamenti határozatát. Az, hogy az ellenzék legszélsőségesebb frakciója, a mereven tekintélyelvű szektapárt, a DK képviselői egyáltalán nem nyomtak gombot, semmit sem ment a helyzeten. 

A statisztikai adatként számontartott úgynevezett Párbeszéd és a Momentum nevű anarchista ultraradikálisok háborúpártisága szintén nem lepett meg. Az elvileg nemzeti pártként ismert Mi Hazánk háborúpárti képviselőin viszont nagyon csodálkozom, náluk nem csilingel a nadrágzsebben az amerikai dollár, nem virít a júdáspénz, szóval fogalmam sincs, őket mi motiválta egy ekkora nagy blamázsban. 

Utálom a nagy szavakat, de ez bizony olyan súlyú fejlemény, amilyen 1945 és 1956 óta nem sújtotta a hazai politikát. Ország-világ előtt elárulni az ország, a nemzet elemi érdekeit, ez szégyen, gyalázat, erre nincs mentség. Az egész ellenzék lejáratta magát úgy, ahogy van, Torockaistul, Gyurcsányostul, és ne is csodálkozzanak, ha a népszerűségi felmérésekben legközelebb még mélyebbre süllyednek. 

Megérdemlik, mert visszataszító, országrontó banda ez a javából. Érdemes lesz figyelni, amint hazatérve a választókörzetükbe, ott találkozva az emberekkel vajon mi a búbánatot mondanak majd. Épeszű ember ugyanis nem áll a háború pártjára, akárhova is szavaz. De az ellenzék ennyit sem tanult meg a megsemmisítő vereségéből! Még ennyit sem, pedig már egy teljes év eltelt azóta. Márki-Zay Péter orbitális bukása többek között a háborúpárti nyilatkozatainak volt köszönhető. 

Még egy csomó semleges, apolitikus ember is elborzadt, megdöbbent, amikor meghallotta Márki-Zay eszement, bolond szövegeit.

Minden idők legnagyobb Fidesz-győzelme is jócskán ennek volt köszönhető. És most itt a parlamenti szavazás gyászos eredménye: az egész ellenzék esküt tett a normális ember számára felfoghatatlan háborúpártiság mellett és minden mellett, ami a csatatéri erőszak folytatását jelenti.

Lenne egy szerény javaslatom az ellenzéknek. Lépjenek be az egyik önkéntes zászlóaljba, és irány egyenesen Ukrajna! A lövészárkokig, a halálzónákig meg se álljanak. Aztán ott legyenek nagyképűek, háborúpártiak, meg fene nagy liberálisok. Fogadni merek, hogy az első puskalövés után egytől egyig menekülőre fognák. Gyáván futnának a kifulladásig. Nekünk ellenzékből is a legrosszabb jutott, még az a szerencse, hogy stabil kétharmad van, és a kormány nincs rájuk szorulva.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.