idezojelek

Nem valósulhat meg az új kommunista rémálom Európában

A német kormánykoalíció úgy viselkedik, ahogy igazi tőről­metszett marxisták szoktak.

Cikk kép: undefined
Fotó: Europress/AFP/Kay Nietfeld

– Minden okunk megvan arra, hogy beleszeressünk a jövőbe – lelkendezett Olaf Scholz német kancellár egy vasárnapi rendezvényen, ahol ismét kiállt a munkaerő-bevándorlást támogató új törvénytervezet mellett. Monika Schnitzer, a német kormány szakértői tanácsának elnöke a napokban a Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban fejtette ki, hogy Németországnak évente másfél millió bevándorlóra van szüksége a munkaerő megtartásához.

A jelenlegi uralkodó német elit súlyos felelőtlenségének és vakságának bizonyítékai az idézett mondatok, hiszen az elmúlt évek, sőt évtizedek bevándorláspolitikája teljes csődöt jelent, a mindennapi gyakorlatban tapasztalják, hogy a multikulturális társadalomról szőtt rózsaszín, utópisztikus elméletek a gyakorlatban nem működnek. A német fősodratú sajtóban is több cikk foglalkozott azzal, hogy az utóbbi években jelentősen romlottak az iskolás gyerekek eredményei, a negyedik osztályosok mintegy negyede nem vagy alig tud olvasni. Ez elsősorban a migrációs hátterű tanulókra vonatkozik, akik képtelenek beilleszkedni a tanrendbe, mert úgy kerülnek az iskolapadba, hogy nem ismerik a német nyelvet. A 2015 óta Európába özönlő migránsok között egyre nagyobb számban vannak olyanok, akik analfabéták, tehát a saját nyelvükön sem tudnak írni és olvasni.

A német politikai elit azonban ugyanazt az őrült, önsorsrontó migrációs politikát erőltetné az országra és egész Európára, ami 2015 óta látványosan megbukott. Konok módon ragaszkodnak ahhoz a rögeszméhez, hogy a munkaerőpiaci problémákat az afrikai és ázsiai migránsokkal fogják megoldani. Ennek az elképzelésnek a tarthatatlanságára már olyan fajsúlyos, elismert szakemberek is figyelmeztetnek, mint a berlini Humboldt Egyetem holland származású migrációkutató professzora. Ruud Koopmans a közelmúltban egy lapinterjúban hívta a figyelmet, hogy Németországban a 2015 óta érkezett migránsok kétharmada ma sem dolgozik, csak szociá­lis segélyekből élnek, mivel döntő többségében szakképzetlen emberek jönnek, akik tudják, hogy munka nélkül is jobban élhetnek itt, mint a hazájukban. Azt is elmondta a professzor, hogy Németország nem igazán vonzó a szakképzett munkaerő számára.

De hiába a kijózanító pofonok, a szakértők figyelmeztetései, a migrációs hátterű diákok lesújtó hozzáállása a német nyelvhez és a beözönlő analfabéta bevándorlók, a német zöld–kommunista kormányzat minden áron keresztül akarja vinni a társadalomromboló terveket. Ezért tolták át az uniós belügyminiszterek tanácsán többségi határozattal a migránskvótákról szóló elképzelést is. Úgy gondolják, hogy a tanulásra hajlandóságot mutató, némi iskolázottsággal már rendelkező embereket Németországba hívják, a problémás tömegeket, a nyelveket nem beszélőket, az analfabétákat pedig kvóták alapján szétosztják, aztán majd valahol Magyarországon is, a migránsgettókban várhatják a sorsuk alakulását.

A végtelenül cinikus terv azonban több sebből vérzik már a kiötlése pillanatától. Egyrészt a fent említett okok miatt hiú ábránd azt gondolni, hogy Németországba tömegével érkeznek majd a szakképzésre alkalmas, németül beszélő és kifejezetten ott letelepedni szándékozó migránsok. Másrészt a magyar és a lengyel kormány mellett a napokban a bécsi migrációs tanácskozáson már a paktumot korábban megszavazó osztrákok is jelezték, hogy elutasítják a kötelező elosztást. A harmadik és talán legerősebb ellenérvet maguk a nyugati emberek jelentik: 

Európa forrong, a legutóbbi, francia városokat lángba borító migránslázadás vagy a németországi Giessenben éppen a hétvégén randalírozó eritreaiak példája csak fokozza az elkeseredettséget és az elégedetlenséget a társadalmakban.

A német kormánykoalíció úgy viselkedik, ahogy igazi tőről­metszett marxisták szoktak. Sem a józan ész, sem a tapasztalat nem számít, nem állnak meg az utópiájuk ködös végcéljához vezető úton. Nem számít a vér, a szenvedés, az anyagi kár és az emberáldozat, mindezt csupán járulékos veszteségnek tekintik, pontosan úgy, mint a bolsevikok egykor. Ezt az új kommunista pusztítást kellene megállítani minél előbb, lehetőleg már jövőre, az európai parlamenti választásokon. Rajtunk, magyarokon nem fog múlni, bízzunk benne, hogy a többi európai nép sem kér a Scholz-féle jövőből.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár beszéd közben (Fotó: Europress/AFP/Kay Nietfeld)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.