idezojelek

Állatorvosi biodóm

Az objektum amúgy a világ csodája és messze földön híres idegenforgalmi látványosság lehetne.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Ott tartunk már, hogy értékes ajándékokat lehetne kisorsolni azok között, akik bármi pozitívumot, fejlesztési szándékot fel tudnak fedezni Karácsony Gergely tevékenységében. Annak, hogy valamit nem akar megépíteni, fejleszteni, befejezni, már szinte nincs is hírértéke. Így aztán egyre kevesebben rökönyödnek meg arra a hírre, hogy a fővárosi vezetés nem akarja megépíteni a biodómot a Városligetben. Hát ­miért pont ezt akarná, ha egyszer semmi mást sem akar felépíteni? Jellemző módon azonban nem is a főpolgármester, hanem egyik helyettese, Bősz Anett volt a rossz hír beadagolója, aki egy interjú keretében hiány­talanul felmondta a leckét arról, hogy mindenről a kormány tehet, nem ad rá elég pénzt, és majd megnézik, milyen más célra lehetne hasznosítani azt a félig kész építményt. Legalább nem azt mondta, hogy le kellene bombázni, mint Karácsony párttársa, V. Naszályi Márta I. kerületi párbeszédes polgármester. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az objektum amúgy a világ csodája és messze földön híres idegenforgalmi látványosság lehetne az egzotikus állatok természetesnek tűnő környezetben történő bemutatásával.

Hogy az előző, Tarlós István irányította városvezetés, illetve a kormány minden anyagi kondíciót, feltételt biztosított, hogy ez a nagy ívű projekt felépülhessen és teljesíthesse küldetését az ország lakosságának örömére – kit érdekel? A főváros mai, kizárólag a hátramozdításban, rombolásban, színvonalrontásban utazó és örömét lelő vezetőit bizonyosan nem érdekli, legfeljebb annyira csak, hogy ebben is a saját mulasztásaik, bűneik kormányra hárításának újabb alkalmas eszközét lássák. Lapunk reagáltatta Kiss Ambrus másik főpolgármester-helyettest, mi a véleményük Lázár János építési és közlekedési miniszternek arról a tömör, lényegre törő kijelentéséről, miszerint szégyen, gyalázat, hogy nincs befejezve a biodóm, és ez főváros sara. Kiss úgy felelt: 

A biodómot a kormány akarta, a kormány adott rá pénzt, mi nem akartuk és nincs is rá pénzünk.

Mi tagadás: ez tiszta beszéd – mert nincs is benne tagadás! Itt van ugyanis a lényeg: a főpolgármester-helyettes elismerte, hogy a kormány adott rá pénzt. Nagy dolog ez, mert hivatali főnöke még ennek a kinyögésére sem volt képes. És persze elárulta azt is a politikus, hogy eleve nem akarták a beruházást tető alá hozni. Az viszont, hogy nincs rá pénzük, elég nagy baj. 

Hát hová méltóztattak eltüntetni azt a mintegy kétszázmilliárd forintot, amit Tarlós István hagyott rájuk?

Mi lehet az oka, hogy bárhányszor felemlegetik ezt az összeget, vágni lehet a csöndet a Karácsony-istállóban? Holott ha ezt a hatalmas summát nem tapsolták volna el, nem jelentene problémát a biodóm befejezése sem, amely mostanra állatorvosi lóként illusztrálja Karácsony tökéletes alkalmatlanságát. Vagy csak arról van szó, hogy nem akarásnak nyögés a vége? De ha a fejlesztésfóbiájuk ennyire nyilvánvaló volt kezdettől, miért nem árulták el ezt az építkezésgyűlöletüket már a kampány idején?

Miért kell mindenben sumákolni liberális szokás szerint?

Látni való: Karácsony Gergely kezdi kiadni alvállalkozásba a számára kellemetlen témákat a helyetteseinek. Ez viszont annak a beismerése: ő is tudja, hogy védhetetlenek ezek a mulasztásos trehánykodási ügyek.

A Párbeszéd nevű incifinci molekulapárt bukott elnöke valami rejtélyes oknál fogva azt hiszi, hogy számára politikai hasznot hoz minden fejlesztésnek, így Európa legnagyobb trópusi csarnokának a szabotálása.

Valakinek világosságot kellene gyújtania a fejében, hogy bármit mondjanak az amerikai kibictanácsadók, ezzel az antiinnovációs hozzáállással csak bukni lehet.

Borítókép: az épülő biodóm (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.