idezojelek

Pokoli jó Ferenc

Ugyan kik vagyunk mi, karikalábú magyarok, hogy kétségbe vonjuk ennek a feddhetetlen erkölcsű, tiszta lelkiismeretű, igaz beszédű hazafinak az önértékelését?

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2024. 07. 18. 4:59
Fotó: Kovács Tamás

„Én szerintem pokolian jól szolgálom a hazámat ezzel a közösséggel, pokolian jó hazafiak vagyunk” – szerénykedett minapi nagyinterjújában Ferenc testvér, a szemkilövőhegyi. Jól olvasták, tényleg ezt mondta a Telexnek: pokolian jól szolgál. Jól, de legalábbis pokolian. És ugyan kik vagyunk mi, karikalábú magyarok, hogy kétségbe vonjuk ennek a feddhetetlen erkölcsű, tiszta lelkiismeretű, igaz beszédű hazafinak az önértékelését?

Amúgy meg miért ne lehetne magával – pláne ily ízlésesen és visszafogottan – megelégedve? 

Szektapártja épp most hordott ki lábon egy megrendítő maflást az európai parlamenti választáson.

Miközben a nemzet java a Momentum Brüsszelből való kiseprűzésén örvendezett (két ügynökkel kevesebb áskálódik a hazája ellen), sokan elsiklottak a még üdvözítőbb hír fölött: Gyurcsányék ennél is többet, három képviselőt buktak. Kemény 8,03 százaléknyi szavazatot bírt összekalapozni pártlistán a DK–MSZP–Párbeszéd hármas fogat. Van tehát miért megveregetnie önnön vállát a Ferinek, na.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.


Arról nem szólva, hogy – ha jól számolom – 2006 ősze óta mindössze a 14. országos választását bukta el egymás után az őszödi bájgúnár. Nem téma. Ugyan, kit nem vertek még laposra tizennégyszer? Ferencünknek épp ezért esze ágában sincs venni a kalapját, s visszatérni régi sikerei színterére, a kádkőiparba vagy a lízingtrükkök világába. „A felelősségvállalás az nem a lemondás szinonimája” – magyarázta. A visszavonulását firtató riporternek pedig azt üzente: „Maga ne azzal foglalkozzon, hogy én miért csinálom, csinálja maga is!” Természetesen a fideszes kétharmadokról sem ő tehet. Kifejtette: az ország nyakán két baromi nagy kolonc van. Az egyik Orbán. A másik pedig minden olyan ellenzéki, aki gyurcsányozik. 

Magyarországnak ti vagytok a problémái, akik folyamatosan gyurcsányoztok!

 – mutatott rá. Nofene.
Az igencsak izmos, nyolcszázalékos eredményből erőt merítve Gyurcsány arra az elhatározásra jutott, hogy ennek az országnak még több Gyurcsányra van szüksége, így hát az elkövetkező időszakban a csapból is ő folyik majd. Eközben kedves nejét hátrébb vonják a belpolitikából, ő odakint Brüsszelben áskálódik tovább Magyarország ellen, kilincsel még durvább forráselvonásokért, követeli vijjogó hangon Magyarország szavazati jogának elvételét. Dobrev takaréklángra tekerése némileg 1953-ra emlékeztet: amikor a kommunisták, a népharagtól tartva, a legirritálóbb bolsevikokat egy sorral hátrébb vonták. Azt hitték, a nép akkor talán nem állítja beléjük a kiegyenesített kaszát.

„Nekem most nincsenek miniszterelnöki ambícióim” – nyugtatott meg mindenkit Nyolcszázalékos Ferenc. 

Azért ez parádés. „Most” nincsenek – holnap meg majd meglátjuk. E ponton nehéz eldönteni, hogy emberünk ennyire szerény vagy ennyire jópofa.

Igaz, tréfának némileg durva, amikor egy vaságyastul (MSZP plusz Párbeszéd) nyolcszázalékos párt vezetője mereng a miniszterelnökségről. Mint amikor Fekete-Győr – ünnepi izompólójában – Putyin elkergetéséről elmélkedett.

Magyar Péternek is odaszúrt néhányat Gyurcsány. Szerinte dráma lenne, ha egy ilyen habitusú alak közel kerülhetne a kormányzáshoz.

Ne adja az Úr, hogy egy ilyen formáció győzhessen, mert akkor csöbörből vödörbe [kerülünk], és még nagyobb csalódás jön.

Továbbá megüzente a diktafonos emberkének: meg fog bukni, ha azt képzeli, hogy egyszerre képes megbuktatni a DK-t és Orbánt.

Melyik kiskakasé lesz tehát a kriptahangulatú ellenzéki tyúkól? A feleségét lehallgató, olykor öngyilkosságot színlelő Magyar (Törpojáca) Péteré? Vagy a hatalomért – mint Gollam a gyűrűért – bármire képes szemkilövető szociopatáé? Csodás választék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.