A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A tankönyvkiadó újdonsága

Fatima
1999. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Tankönyvkiadó a napokban mutatta be Estók János Magyarország története 1849– 1914 című könyvét, mely színes és fekete-fehér térképekkel illusztrálja hazánk abszolutizmus és a dualizmus kori történetét. Estók munkájának egyik erénye, hogy a politika-, a gazdaság- és a társadalomtörténeten kívül nagy hangsúlyt fektet a művelődéstörténetre, a tárgyalt korszak életmódjára és mentalitására. Kiemelten foglalkozik az oktatási rendszer fejlődésével, illetve a kor tudományos eredményeivel. A kötet több időmetszetben vizsgálja az egyes társadalmi csoportok rangsorát formáló tényezőket, ezáltal újszerű képet fest a dzsentriről és a parasztságról. Estók szerint a századfordulón már megfogalmazódtak az osztrák–magyar viszony vitás kérdései, és a nemzetiségi mozgalmak kollektív jogokat követeltek. Ebben az időszakban erősödtek fel a Monarchia átalakítását követelő hangok. Érdemi változást azonban a kiegyezési program átalakítása hozhatott volna. A legújabb kutatások eredményeit 273 oldalon összefoglaló könyvben tárgyalt korszak iránt napjainkban tanúsított figyelmet az magyarázza, hogy hazánkban ekkor gyorsult fel a polgárosodás, teljesedett ki a polgári jogállam. A könyv nemcsak érdekes, olvasmányos történelem, hanem tankönyvként is forgatható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.