A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Biankó könyv

TSZT
1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Postabank sajtóholdingjának egykori igazgatója írt könyvet Princz Gáborról. A szerző, Kende Péter a múlt pénteki premieren hangsúlyozta: a Postabank és Princz Gábor alcímmel megjelent munka olvasója vélhetően észreveszi, hogy korrekt könyv megírására törekedett, hiszen nem foglal állást a kötet hőse ellen vagy mellett. A könyvíró egykori pozíciójából azonban inkább az sejthető, hogy aligha veheti a kezébe az olvasó a Princz-jelenség hiteles feldolgozását. Azaz tipikus kelet-európai megoldással állunk ismét szemben, ahol az udvari bolond eredt királya titkainak nyomába, ahelyett, hogy őfelsége viselt dolgairól független szerző tollából született volna oknyomozó munka. – Princz Gábort az újrakezdődő kapitalizmus eredeti tőkefelhalmozási időszakának az az üzleti és politikai morálja vagy inkább morálhiánya szülte, amely hovatovább arról szól: minél nagyobbat szakítani bármilyen eszközzel a nemzeti vagyonból, mert most dől el, ki lesz burzsoá és ki proletár – írja Kende Péter Bank bianco című kötetének elején. Nocsak. Kár, hogy a felismerés ilyen késői. Vajon miért nem gazdagította Kende Péter tudásunkat már korábban ezzel a felismeréssel? Mondjuk, 1998 tavasza előtt? Mindamellett a szerző állítja: kutatómunkájával igyekezett feltárni a sikeres pénzintézetből botránykővé vált Postabank, valamint vezetője körül történteket, ám a könyvből tudatosan hagyta ki a Postabank lapjaival foglalkozó, már megírt fejezetet, mivel rövid ideig ő volt az igazgatója a pénzintézet sajtóholdingjának. Ez utóbbi kijelentés akár dicséretes és etikus hozzáállást is takarhatna, ha hallatán nem motoszkálna ott fejünkben a kérdés: ha a szerző ennyire tisztában van azzal, hogy személye „összeférhetetlen” az általa választott témával, mi célból született meg ez a könyv?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.