A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Csecsen aknavetős támadás

1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ingus–csecsen határon állomásozó orosz belügyi csapatok ellen aknavetős támadást intéztek a csecsen erők Verhnij Ankun körzetében, s megöltek egy katonát, két másikat pedig megsebesítettek – jelentette tegnap az NTV orosz tv-csatorna.Az orosz hadvezetés csak a támadás hírét erősítette meg, provokációnak minősítve az akciót, amellyel „a csecsen fegyveresek megpróbálják Ingusföldet is belerángatni az összetűzésekbe”. Az NTV tv-csatorna szerint az orosz légierő kedden a Bamut közelében fekvő Acshoj-Martan körzetét bombázta, továbbá Salira és környékére mért csapásokat. Salinál még a szovjet időkben épült, hatalmas, páncélos lőtér található, amelyet erődítménnyé alakítottak át a csecsen fegyveresek. A beszámoló szerint Groznijban körkörös védelemre rendezkednek be a csecsen erők, s minden ipari létesítményt és közintézményt aláaknáznak. A Moszkovszkij Komszomolec című moszkvai napilap tegnapi helyszíni riportjában erősen megkérdőjelezte a csecsenföldi orosz veszteségről szóló hivatalos statisztikákat. A lap szerint a mozdoki tábori kórházba naponta 20-30 sebesültet szállítanak a csecsen frontokról. Ez pedig azt jelenti, hogy a szövetségi erők naponta átlagosan tíz halottat veszíthetnek a harctéren, hiszen a hadműveleti tapasztalatok szerint a sebesültek száma általában háromszorosa a halottakénak. Ugyanakkor egyre több fiatal katona lövi meg saját magát, hogy ily módon mentse életét, s mondhasson búcsút a csecsenföldi harcoknak – írta a moszkvai lap. Aszlan Maszhadov csecsen elnök a muzulmán országokhoz fordult segítségért az orosz katonai hadjárat miatt – tudatta a világ legnagyobb iszlám szervezetének a vezetője. Azzedin Laraki, az 55-tagú Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) főtitkára elmondta, hogy a támogatást Maszhadov levélben kérte az OIC-től „beszámolva a Csecsenföldön zajló tragédiáról, és sürgetve a muzulmán országokat, hogy a tragédia nagyságának megfelelően foglaljanak állást”.Öt túszt, köztük két lengyel tudóst engedtek szabadon kedden elrablóik Csecsenföldön. A Lengyel Tudományos Akadémia két kutatóbiológusát, Zofia Fiszer-Malanowska professzort és Ewa Marchwinski-Wyrwal docenst augusztus 9-én hurcolták el ismeretlen személyek Dagesztánból, s azóta Csecsenföldön őrizték őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.