A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Gyáva kistigris

1999. 11. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsi Harmadik Színház bemutatóinak egyharmada gyermekdarab. Sőt, mivel a siker a korábbi évadok gyermekprodukcióit tovább élteti, műsorkínálatuknak közel a fele gyermekelőadás. Ez az ország első olyan színházi intézménye, amelynek nem volt állandó színészgárdája: minden előadást szerződtetett művészekkel vittek színre. Már működtek; önkormányzati támogatás nélkül is képesek voltak magas színvonalú produkciókat bemutatni, fesztiválokon, szakmai találkozókon több díjat is nyertek, nyernek. Vincze János rendező, az intézmény alapító direktora nem szereti a hagyományos színházi szerkezetet. – A Pécsi Harmadik Színház két lábon áll – mondja –, egyik a művészeti alkotóműhely, másik a gyermekprodukció. Sajnos jellemző, hogy a gyermekelőadás a felnőtteknek szánt produkció kicsinyített változata. Pedig a gyerek szuverén ember, fantáziája gazdag. Nem szabad lebecsülni. A pécsi művészszínház évi három bemutatója közül egy mindig gyermekdarab. Tavaly bemutatott produkciójuk, A gyáva kistigris az anyaszínházban több mint hatvan elődást ért meg, ezenkívül számos hazai teátrumban, Siófokon, Barcson, Szekszárdon, Pakson, Dunaújvárosban, Ercsiben, Marcaliban, Nagyatádon, Tabon, Pápán, Kapuvárott is nagy sikerrel játszották. A siker titka, hogy Kós Lajos – a nemzetközi rangú Pécsi Bóbita Bábegyüttes egykori megalapítója és felvirágoztatója – bízott a gyermekközönség fantáziájában és bábjátéki elemekkel teremtett izgalmas műfaji ötvözetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.