A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Időzített orosz erőfitogtatás

Zord Gábor László
1999. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz haderő az EBESZ isztambuli tanácskozását közvetlenül megelőzően nagy hatótávolságú rakétakísérletet hajtott végre – adták hírül nyugati sajtóorgánumok. Amerikai védelmi forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy az utóbbi időkben végrehajtott több fegyverkísérlet és gyakorlat leginkább demonstrációs célokat szolgál.A Pentagon tisztségviselői szerint a műveletek inkább Oroszország gyengeségét, semmint valódi erejét jelzik, hiszen időtartamukban és kiterjedtségükben nem, csupán technikai jellem- zőikben emlékeztetnek a hidegháborús eseményekre. Augusztusban – négy év szünetet követően – egy Oscar osztályú vadász-tengeralattjáró hajózott be a Földközi-tengerre, és szimulált támadást hajtott végre egy amerikai repülőgéphordozó-kötelék ellen. Szeptemberben egy másik Oscar (ez az orosz tengeralattjáró NATO-kódneve) a Csendes-óceánon követett amerikai hajókat, amikor elhagyták Pearl Harbort, illetve San Diegót. Noha kevesebb esettel szembesül és ennek megfelelően reakciója is óvatosabb, az amerikai haditengerészet elismeri, hogy klasszikus „macska-egér játékról” van szó, minden lehetséges kockázatával együtt. Megfigyelők szerint a megemelt szintű – de abszolút értelemben még így is alacsony intenzitású – orosz tevékenységet a NATO Jugoszlávia elleni akciója indukálta. Az orosz katonai vezetők így kívánják demonstrálni jelenlétüket a Nyugatnak. A rakétaindítások száma jelentősen megnőtt – erősítették meg az amerikai hivatalnokok. Mi több, a jelenleg szokásban lévő eljárástól eltérően a Barents-tengeren hajózó Tájfun osztályú tengeralattjáróról indított két SS–N–20-as rakétát nem semmisítették meg a kilövést követően, hanem hagyták, hogy azok közel 5000 kilométert tegyenek meg a Kamcsatka-félszigeten kijelölt céljaikig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.