A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Kormánybiztost küldenének

1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetvédelmi bizottság tegnap egyhangú szavazással elfogadta azt az előterjesztést, amely a Dunakanyar környezetvédelmi értékeinek, a folyómedernek, illetve az itt található vízbázisnak a megóvását egy kormánybiztosra bízza. A javaslat a fideszes Hadházi Sándor nevéhez fűződik.A környezetvédelmi bizottság tagjai tegnap egyöntetűen támogatták a kormánybiztos kijelölését szorgalmazó felvetést, amelyre korábban már a Fővárosi Vízművek egyik tanulmánya is javaslatot tett. A Duna-kanyarból származik ugyanis a fővárosi ivóvíz java. A Szentendrei-szigeten található Surány üdülőövezeténél azonban már két olyan mélyfúrású kútra is felfigyeltek, amelyben megjelent a nitrátos szennyeződés. Turi-Kovács Béla, a testület kisgazda alelnöke lapunk kérdésére elmondta: szoros összefüggést lehet feltételezni a nitrát felbukkanása és a pihenőövezet csatornázatlansága, valamint a Szentendrei-szigeten folytatott intenzív mezőgazdasági tevékenység között. Álláspontja szerint ezt a problémát a helybeliek nem tudják önerőből megoldani. A javaslat alapján a kormánybiztosnak három tárca, a Környezetvédelmi Minisztérium, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium, illetve a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium munkáját kellene összehangolnia. Kijelentette: a bizottság korábban nem egyeztetett a kormányzattal, a testület javaslata a kabinet számára mindössze megfontolásra ajánlja, hogy hozza létre a dunakanyari kormánybiztos intézményét. A környezetvédelmi bizottság a pomázi hulladékügy tanulságaként tegnap szorgalmazta, hogy mielőbb a Ház elé kerüljön a hulladékgazdálkodási törvénytervezet. Biacs Tamásné, a Környezetvédelmi Minisztérium főosztályvezetője szerint a javaslatról még ebben a hónapban dönt a kormány. Kijelentette: a jogi szabályozást az tette szükségessé, hogy Magyarországon 510 millió tonna hulladék halmozódott fel, amelynek feldolgozása a szakértők szerint több százmilliárd forintot igényel. Ezenkívül évente további 71 millió tonna szemét keletkezik, amelyből 4,2 millió tonnát égetnek el, és csupán a negyedét hasznosítják. A fennmaradó rész az ország 2700 lerakójába kerül, amelyeknek csak 30 százaléka felel meg a műszaki előírásoknak – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.