A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pillanatfelvétel a gazdaságról

Mayer
1999. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar gazdaság 1999-ben nagyon sikeres évet fog zárni, a növekedés üteme duplája az európai uniós átlagnak – mondta dr. Chikán Attila gazdasági miniszter, az Országgyűlés gazdasági bizottságának tegnapi, budapesti ülésén. Mint elhangzott: a gazdaság növekedése továbbra is exportorientált, és a külgazdasági folyamatokat – a felmerült gondok, így a CEFTA-országok közti problémák, agrárkérdés ellenére is – összességében kedvezőnek ítélhetjük meg. Chikán Attila a gazdasági stratégia célrendszerei közül kiemelte a gyors és kiegyensúlyozott gazdasági növekedés fenntartását, az európai uniós tagság elérését, valamint a makro- és mikroszintű versenyképesség megteremtését. Ennek része többek között a vonzó befektetési feltételek megteremtése, a fejlődési egyenetlenségek mérséklése, valamint felkészülés a jövő évezred kihívásaira. A gazdasági miniszter jelezte, hogy a külgazdasági stratégia tárcaközi egyeztetése befejeződött, és napokon belül a kormány elé kerül az előterjesztés. Ugyancsak a kormány elé kerülhet már a jövő héten az új lakáspolitikai koncepció is. A külgazdasági stratégiáról szólva a gazdasági miniszter nagyon fontosnak ítélte meg a külgazdasági promóciós hálózat átalakítását és fejlesztését, mert a gazdaság jövője szempontjából ez az egyik leglényegesebb kérdés. Az eddigi lépések közül nagyon jelentős a kis- és középvállalkozói törvény megalkotása, az ehhez kapcsolódó stratégia kidolgozása. Ennek jelentőségét mutatja, hogy a GDP 46 százalékát, a foglalkoztatottak 68 százalékát és a munkahelyteremtés 90 százalékát ez a kör adja. A gazdasági bizottság előtt külön anyagként szerepelt az energiapolitika, amely tartalmazza azokat a legfontosabb feladatokat, amelyeket az európai uniós csatlakozásig meg kell valósítani az energiaszektor területén. A változások lényege az, hogy az új modell szellemében úgy kell átalakítani az energetika minden területét, hogy a jelenlegi nemzeti piac az egységes európai rendszer részévé váljon, s a fogyasztók érdekét szolgálja. Ennek érdekében felül kell vizsgálni, át kell alakítani a jelenlegi energetikai szabályokat, és olyan döntéseket kell hozni, amelyek elősegítik, hogy a hazai energiaszektor az európai piac részeként is versenyképes legyen. Az első és talán legnagyobb feladat a villamosenergia-törvény átalakítása, melynek tervezete már elkészült, és jövő év első felében a parlament elé kerül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.