A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Pipasarok

Abbi
1999. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szóval a csibuk. A pipafajta, amellyel kapcsolatban oly sok tévképzet él a köztudatban. No, ezek eggyel szaporodtak a múlt héten, miután e hasábba is egy más rajz került be. Bosszantó baki, abszurd hiba, ami törvényszerűen olyankor következik be, amikor az ember valamit nagyon tisztázni szeretne. S persze csak a félreértések szaporodnak. – Ilyen az élet, amicze – mondaná, gondolom, Mikszáth jóízű somolygással, ha értesülhetne róla, majd beleszívna a csibukjába, és a göndörödő kékes füstben nyugodtan folytatná: – Hiába az akarat, a legjobb szándék, néha nincs annak látszatja. Bizony úgy van, mintha ördög bújnék a dolgokba, önállóvá válnak, és nem engedelmeskednek. Hagyni kell őket ilyenkor, amicze, majd megjámborodnak megint. Bölcs és megfontolt szavakat képzelek, olyan ember szavait, aki ismeri az életet, és pipázik. Ez utóbbi nagyon lényeges, mert a pipa megváltoztatja az embert. Lelassítja, kiegyensúlyozottá teszi. Megtanítja arra, hogy a megfelelő helyén kezelje a dolgokat, rászoktatja a pontos időbeosztásra. A pipázás szertartás, megfelelő körülményeket kíván, ezt nem lehet kapkodva végezni. Idegesen nem lehet füstölni, illetve lehet, de nem pipával. S ha már kényszerűségből visszatértünk a csibukhoz, szolgáljunk még egy adalékkal a múlt héten tárgyalt témákhoz. Az albán pipákról szólva írtam, hogy kiváló minőségűek voltak, és nevetségesen olcsón lehetett megvásárolni őket. Aztán ez elmúlt, hasonlóan a kagylókonzervhez. Példaként mutattassék meg itt egy egyedi tervezésű, rusztikus pipa, amelynek az ára néhány éve négyezer-nyolcszáz forint volt; azt gondolom, ha valaki ezt ma szeretné megvásárolni, több tízezret kellene kiadnia érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.