A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szennyvíztisztító Solton

Pető Tamás
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1980-as évek középen merült fel a város akkori vezetőiben a gondolat, hogy a geoló-giailag a Homokhátság tetején lévő, amúgy hátrányos helyzetű Soltvadkert csatornázási gondjait megoldják. Ennek megvalósítása azért is példaadó lehet, mert a napokban Pintér Sándor belügyminiszter által felavatott szennyvíztisztító telep közel tíz társtelepülésnek is – kapacitása révén – segítséget tudna nyújtani. Berkecz László polgármester lapunknak elmondta: a munkafolyamatok első fázisában kifogások merültek fel a kivitelezővel szemben, pillanatnyi megtorpanás után azonban tovább tudták folytatni a tervek megvalósítását. Ez szerinte figyelemre méltó a térségben, ugyanis az önkormányzat nem került olyan helyzetbe, hogy adósságokat halmozzon fel. Eddig már a megépült csatornahálózatra a majdhogynem tízezer lelket számláló városban hétszáz ház kapcsolódott rá. Kocsis Ernő, az önkormányzati vízmű vezetője a beruházást érintő szakmai kérdésekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott: az ebben az évben elkezdődött munkálatok azt igazolják, hogy a milliárdos tételhez közelítő beruházás folytán Soltvadkert 60 százaléka csatornázott, ám a szennyvíztisztító telep 1200 köbméteres napi kapacitása mindmáig nincs kihasználva. Érdekes módon azért, mert erre még nem mutatkozott igény. Soltvadkert időben felismerte, hogy melyek azok az elvárások, amelyek a település érdekeit szolgálják; sikerült is megnyerniük erre a célra egy céltámogatást. Amikor azonban ez a keret kimerült, a nehéz helyzetből való kilábaláshoz a lakosság anyagi támogatására is támaszkodniuk kellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.