Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Verbális bomba

1999. 11. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanadai tartózkodása alatt egy újságíró azt a kérdést intézte Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mit tenne, ha a NATO egy kiélezett helyzetben azt kérné: Magyarország járuljon hozzá atomfegyver telepítéséhez. A kérdés a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem volt aktuális, az újságírói kérdés inkább provokatívnak tekinthető. A válasz elől azonban ilyen esetben sem lehet kitérni. A válasz lényege az volt, hogy ha egy ilyen jelentős szervezettől megkeresés érkezne hozzá, akkor azt megfontolná. Bolgár György Beszéljük meg című műsorában két hozzászóló is kijelentette, hogy a miniszterelnöknek – aki különben, idézem: „egy fasiszta diktátor” – nincs joga ezt megfontolni. Bolgár György ezt a véleményt hallgatólagosan tudomásul vette. A miniszterelnöknek nem joga, hanem kötelessége egy NATO-tól érkezett megkeresést tanulmányozni, megfontolni. Javaslatot kell tennie a parlamentnek, mert a döntés kizárólag a parlamentet illeti. Mindezt figyelembe véve az egésznek nincs is hírértéke. Túldimenzionált hírré csak az ellenzék és Bolgár György műsora emelte, és gondoskodott róla, hogy a média messze jelentőségén felül foglalkozzon vele. Kovács László szerint a miniszterelnöknek nem lett volna szabad az ország lakosságát riogatni. Ami engem illet, én nem riadtam meg, de ha itt mégis riogatás történt, azt a Kovács László és társai Korlátlanul Felelőtlen Társaság követte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.