A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Zűrös adásvétel

1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy több mint egy hektárnyi, lakott önkormányzati terület minapi eladása miatt ismét „háború” tört ki a fővárosi X. kerületi képviselő-testület baloldali többsége és a polgári pártok által támogatott polgármester között. György István döntése alapján a napokban rendkívüli ülésen harmadszor tárgyalják újra a kétszázmillió forintos privatizációt.Kőbánya képviselői az önkormányzat érdekeivel, saját rendeleteivel és az egy hónappal ezelőtti határozatával ellentétes döntést hoztak, amikor „eladták” a Kőrösi Csoma út, a Maláta út és a Mádi utca közötti mintegy 12 ezer négyzetméternyi ingatlant – nyilatkozta lapunknak György István. Mint arról beszámoltunk, a kerületvezető a fentiek miatt felfüggesztette a testület privatizációs döntését. Szerinte az előterjesztésben megnevezett vevő, a debreceni székhelyű Kiss-Oil Áruház Rt. egyértelműen benzinkutat akar itt építeni, abból pedig Kőbányán a kelleténél is több van. A testület októberben hozott határozata szerint a vitatott hasznosítás előtt a terület szabályozási tervét kell elkészíteni. Ezt „überolta” a november közepén született privatizációs döntés. Csicsay Claudius Iván alpolgármester, egyben a kerületi szocialista frakció vezetője elmondta: szó sincs az eladás felfüggesztéséről, csupán az önkormányzati törvény szerinti újratárgyalásra kerülhet sor. Andó Sándor szocialista önkormányzati képviselő szerint az önkormányzat kötelessége, hogy az eladásra szánt telken lévő 75 lebontandó lakás bérlőit mielőbb elhelyezzék. A vevő a szerződés aláírásakor 100 millió forintot, míg a terület átadásakor további 139 millió forintot fizetne, így erre nem kell az amúgy is szűkös költségvetésből áldozni. Az októberi határozatnál pedig fontosabb, hogy ne álljon le a környék fejlesztési programja. Két évig biztosan nem történik itt semmi, a benzinkút esetleges telepítéséről pedig a testület dönthet a szabályozási terv elfogadásakor. Ezzel szemben Mártonffy Miklós fideszes képviselő szerint az érvényes testületi döntés alapján előbb a terveket kell elkészíteni. A homályos privatizáció senkinek nem jó, az pedig végképp érthetetlen, hogy a debreceni cégnek miért éri meg, hogy 200 millióért holt tőkét vásárol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.