A befolyásos szocialista politikus nagyon jókat mondott az LMP-ről

Innovációs nemzeti minimum megalkotására tesznek javaslatot a törvényhozásban a szocialista képviselők – jelentette be a párt szerdai győri részországgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Mesterházy Attila.

MNO
2011. 04. 06. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pártelnök-frakcióvezető hangsúlyozta: a modernizáció és a haladás iránt mindig is elkötelezett szocialista párt lényegesnek tartja, hogy közös kezdeményezéssel lépjenek fel annak érdekében, hogy pártpolitikai kereteken túllépő, kormányciklusokon átívelő összefogás alakulhasson ki ezen a területen. „Meggyőződésünk, hogy Magyarországnak nem új politikai rendszerváltásra van szüksége, hanem új gazdaságra és új munkahelyekre” – fogalmazott. Közölte azt is: az utolsó, fővárosba szervezett részországgyűlést egy héttel a tervezettnél később, április 18-án tartják. Mint mondta, az Európai Unió és az OECD tagállamai a zöldtechnológiákban, az innovációban, a kutatás-fejlesztésben keresik a válságból való kilábalás útját, miközben az Orbán-kormány jelentős összegeket zárolt, a kifizetéseknél pedig a korábbinál sokkal szigorúbb feltételeket szab.

A szocialista politikusok a részországgyűlést megelőzően az Audi győri gyárában tettek látogatást. „Amikor Magyarországon a munkanélküliség a legnagyobb probléma, akkor a politikának meg kell becsülnie minden olyan beruházást, fejlesztést, ami a foglalkoztatás szintjét növeli, erősíti, és amelyik a munkanélküliség csökkentését tudja eredményezni” – jegyezte meg Mesterházy Attila. Hozzátette, külön öröm, hogy a látogatás során azt hallották: az Audi célja, hogy a versenyfeltételek betartása mellett minél több hazai kis- és középvállalkozás kapcsolódhasson be a beszállítói hálózatba.

Molnár Csaba megyei MSZP-elnök az eseményen arról beszélt: a szocialista párt „nagyon okos döntéssel, egyetértésben a másik demokratikus párttal, az LMP-vel” nem vesz részt az alkotmányozásban, mert ott a demokratikus alkotmány leépítése és a köztársaság rendszerének megszüntetése zajlik. Hangsúlyozta: országgyűlési képviselőként a parlament MSZP-s tagjai épp ezeknek az értékeknek a védelmére tettek esküt. Az innovációval foglalkozó részországgyűlés helyszínéül azért választották a Kisalföld központját, mert „Győr városa a szocialista kormányok segítségével az egyik élenjárója volt az ilyen típusú fejlődésnek” – jegyezte meg. Közlése szerint a rendezvényt követően a megye 33 településén jelennek meg politikusaik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.