A helyszínen tájékozódnak a kolerás megbetegedésekről

Még hétfőn a Donyec megyei Mariupolba utazik Olekszandr Anyiscsenko ukrán egészségügyi miniszter és Viktor Baloga, a rendkívüli helyzetek minisztere, hogy a helyszínen tájékozódjanak a városban történt három kolerás megbetegedésről – adta hírül online kiadásában a Szegodnya című ukrán napilap.

MNO
2011. 05. 30. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság szerint az Azovi-tenger partján fekvő városban hétfő este a két miniszter részvételével kormánybizottsági ülést tartanak, amelyen megvizsgálják, milyen óvintézkedésekkel akadályozható meg a veszélyes fertőző betegség terjedése. A rendkívüli helyzetek minisztere bejelentette, hogy a laboratóriumi vizsgálatok egyértelműen kimutatták a betegekben a kolera nem súlyos lefolyású változatát. Baloga azt is elmondta, hogy a Mariupolban kialakult helyzettel kapcsolatos intézkedésekről a kormánybizottság ülésén döntenek majd. Mariupolban három beteget szállítottak kórházba a kolera tüneteivel és további öt személyt tartanak megfigyelés alatt fertőzés gyanújával – közölte a Donyec megyei közegészségügyi és járványügyi szolgálat. A betegek, akik közül az egyik 55 éves, a másik kettő idősebb, az Azovi-tengerből kifogott halat fogyasztottak, korábban egymással nem voltak közvetlen kapcsolatban.

A városban a fertőzés terjedésének a megakadályozására operatív törzset hoztak létre. Szerhij Rizsenko, az ukrán országos közegészségügyi és járványügyi szolgálat vezetője bejelentette, hogy Mariupolban halfogási és – a gyermekekre való különös tekintettel – fürdőzési tilalmat vezettek be, és ideiglenesen bezárták a helyi strandokat. A járványügyi szolgálat utasította a városi hatóságokat, hogy gondoskodjanak a lakosság minőségi ivóvízzel való ellátásáról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.