Mészáros Tamás: Totális kudarc

MNO
2011. 05. 14. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még sikeresnek lenni is deprimáló egy olyan országban, ahol az alapvető közszolgáltatások letéteményesei, akár az egészségügy, akár az oktatás és a kultúra munkásai elkeseredett, szakmai tudásuk folyamatos leértékelését megélni kénytelen emberek. Márpedig a mai Magyarországon ez a helyzet: a kilátástalanság már nemcsak az úgynevezett alant élők „privilégiuma”. Elérte a kvalifikált rétegeket, a hosszú gyakorlattal és nélkülözhetetlen tudással rendelkező szakapparátusok jórészét.

A Fidesz támogatottságának rohamos visszaesése ebből a mind általánosabb életérzésből következik. Erősödő és egyre spontánabb tiltakozó megmozdulásoknak, a civilszféra eszmélésének tanúi vagyunk – és ha ezek a tudatos társadalmi artikulációk egybekapcsolódnak a mélyben élők elkeseredettségével, akkor nem várt gyorsasággal söpörhetik el azt a tehetségtelen rendszert, amely a „nemzeti együttműködés” hamis szólamával teszi tönkre az országot.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. május 14.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.