Újra kétnyelvű táblája van a révkomáromi kórháznak

Civil tiltakozás következtében újra kétnyelvű – szlovák és magyar – névtáblája van a révkomáromi városi kórháznak – közölte az Új Szó című pozsonyi napilap szombaton.

MNO
2011. 05. 14. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újság szerint a szlovák és a magyar felirat – Nemocnica-Kórház – azonos típusú és nagyságú. Andrea Benová, a kórházat működtető Forlife társaság tulajdonosának számító Agel Rt. szóvivője nem kívánta kommentálni, minek a hatására cserélték le a táblát. „Részünkről lezártnak tekintjük az ügyet” – nyilatkozta.

Április végén az addigi kétnyelvű feliratot egynyelvűre cserélték, ami nagy felháborodást váltott ki a révkomáromiak körében. A tiltakozást, amelyhez sokan csatlakoztak, az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés indította; az esettel foglalkozott a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának Jogsegélyszolgálata is. A Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd párt ugyancsak tiltakozását fejezte ki.

Civil aktivisták múlt csütörtökön egy „Kórház” feliratú plakátot is elhelyeztek az intézmény bejáratánál, amit azonban alig egy órán belül a biztonsági őr eltávolított. A mostani sikeren felbuzdulva az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés a Facebook közösségi oldalon mondott köszönetet valamennyi támogatójuknak, egyúttal jelezte: máris újabb akciót készítenek elő.
Aprólékos elemzésnek vetik alá a városban működő intézmények, vállalkozások, szolgáltatások, boltok kétnyelvűségét, és kiemelten azokat ajánlják majd a lakosok figyelmébe, ahol magyar feliratokkal is megtisztelik őket – olvasható az Új Szóban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.