Minden fenntartásom ellenére, két hónapos angliai tartózkodásom után, úgy döntöttem, jöjjön, aminek jönnie kell, ideje belevetni magam a helyi kulináris élményekbe. Nem kevés aggodalommal ültem be az első étterembe, viszont annál nagyobb volt a meglepetés, mikor az étel nemcsak hogy ehetőnek, de nagyon finomnak is bizonyult. A magyarázat pedig roppant egyszerű. Egyrészt nem kevéssé meglepő módon az angolok se kizárólag pástétomon és chipsen élnek, így a tradicionális ételek közt is ki-ki megtalálhatja a fogára valót a számtalan steak és halféle között. Másrészt pedig a magas színvonalú kiszolgálás, a minőségi és friss étel (természetesen magyar pénztárcához mérve igencsak magas színvonalú áron) biztosítja, hogy a vevő nem csupán jóllakottan, hanem elégedetten távozzon.
Vacsoraidőben harminc és negyven font közt tölthetjük meg bendőnket, kettesben, beleértve a harapnivaló leöblítésére szolgáló italt is. Mindezt ebédidőben némileg olcsóbban, tizenöt és huszonöt font körül is megtehetjük. A helyi fizetésekhez mérve ezek az árak nem túl borsosak, a minőség pedig garantált, ahogy a hatalmas sörválaszték is. A borkóstolást mégis inkább az itthoni napos lankákon javasolnám.
3 ezren tüntettek Magyar Péterrel, pedig 100 ezerre számítottak