Szabad az utolsó terrorista

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol arról, hogy 18 év után feltételesen szabadlábra helyezték az utolsó RAF-terroristát. A Tages-Anzeiger arról tudósít, hogy letartóztattak, majd kiutasítottak Graubündenből egy olasz EP-képviselőt.

2011. 06. 12. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

18 évvel azután, hogy a Bad Kleinen-i állomáson őrizetbe vették, szabadlábra helyezik Birgit Hogefeldet, az egykori RAF-terroristát. A frankfurti felsőbb bíróság helyt adott kérelmének, hogy a gyilkosságért kiszabott életfogytiglani szabadságvesztését felfüggesszék és feltételesen szabadlábra helyezzék. Az ötvennégy esztendős asszony élesen elhatárolódott a Vörös Hadsereg Frakciótól (RAF) és vállalta tettéért a felelősséget – áll a döntés indoklásában. Miközben a frankfurti nő börtönben élt, távoktatással egyetemi diplomát szerzett, jelenleg a disszertációján dolgozik. 1996-ban a bíróság állambiztonsági szenátusa Hogefeldet többek között egy amerikai katona meggyilkolásáért és a frankfurti légitámaszpont elleni bombamerényletért ítélte el. Az 1988-as, Hans Tietmeyer akkori pénzügyi államtitkár ellen elkövetett merényletben való részvételét is sikerült bebizonyítani. A wiesbadeni születésű nő 28 évesen csatlakozott a terrorszervezethez.

Tages-Anzeiger

Mario Borghezio, az Északi Liga EP-képviselője megpróbált bejutni a Bilderberg-konferenciának helyt adó Suvretta House luxusszállodába. A rendezvény biztonsági szolgálata és a kanton rendőrsége azonban megállította a képviselőt. Miután több órát volt kénytelen a rendőrségen tölteni, Borgheziot vasárnapig, a konferencia végéig kitiltották a kantonból. Időközben az ifjú szocialisták St. Moritz főterére ellenkonferenciát hirdettek, ahol alig ötvenen jelentek meg. Bírálták, hogy a Bilderberg-konferencián egy önjelölt elit a nyilvánosság kizárásával a jövőt meghatározó gazdasági és politikai döntéseket hoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.