Előzetes letartóztatásba került Galambos + Videó

Helyt adott a kémügyben a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Budapesti Katonai Ügyészség fellebbezésének, és csütörtökön elrendelte Galambos Lajos harmincnapos előzetes letartóztatását – tudta meg a Magyar Nemzet.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796978" target="_blank"><strong>• Kémügy: fideszeseket kerestettek Szilvásyék az NBH-nál?</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796656" target="_blank"><strong>• Galambos Lajos mindenképpen vallomást tesz? + Videó</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796457" target="_blank"><strong>• „Dilettáns, jóhiszemű butaságot” követtek el Szilvásyék?</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796309" target="_blank"><strong>• Kémbotrány: hamarosan jogerős döntés</strong></a>

Swendt Pál
2011. 07. 14. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint Molnár Lajos ügyvéd lapunknak elmondta, ügyfele családja arról értesítette, hogy a rendőrség csütörtök délelőtt a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállította Galambos Lajost.

Az ügyvéd azt mondta, bár még nem látta a határozatot, de ebből egyértelmű, hogy a házi őrizetet másodfokon előzetes letartóztatásra változtatták.

A tábla csütörtökön az ügy mind a négy vádlottja esetében elbírálja az ügyészség fellebbezését. Lapunk kereste Szilvásy György és Laborc Sándor védőjét, de egyelőre nem tudta elérni.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a nyomozó hatóság a szökés-elrejtőzés veszélyével, valamint az eljárás megnehezítésének lehetőségével indokolta, hogy miért indítványozzák a volt titkosszolgálati vezetők előzetes letartóztatásának elrendelését.

Délután lesz tájékoztatás

A Fővárosi Ítélőtábla délután három órára ígért tájékoztatást Galambos Lajos előzetes letartóztatásáról – közölte a hírTV tudósítója. Előzetes letartóztatás esetén a lakóhely szerinti illetékes hatósággal veszi fel a kapcsolatot az ítélőtábla. A rendőrkapitányság munkatársai egy úgynevezett rendelvényt kapnak, amely alapján foganatosíthatják a kényszerintézkedést. A szigorúan titkos minősítés miatt a védőt és az ügyészt is behívják a bíróság épületébe, ahol egy zárt szobában tájékoztatják őket az eljárásról. Abban az esetben, ha az ítélőtábla úgy dönt, hogy nincs szükség a kényszerintézkedésre, akkor szokványos postai úton küldik el erről az értesítést – számolt be a hírTV tudósítója.

Az elsőfokú bíróság csak a negyedik gyanúsítottnál, Püski Lászlónál, a Zömök Biztonságtechnikai Kft. egyik tulajdonosánál tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedést, azaz az előzetes letartóztatást, de a jogerős döntést róla is az ítélőtábla mondja ki.

(hírTV, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.