Hazai nyaralásra ösztönöznek az országért és a környezetért

Kibővítették és felújították Tiszakécskén a termálfürdőt az Új Széchenyi-terv révén, az Európai Unió 330 millió forintos támogatásával, összesen 680 millió forintos beruházással.

MNO
2011. 07. 13. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az átadáson elmondott köszöntőjében hangsúlyozta: a tulajdonos családi vállalkozás a belföldi utazást szeretné erősíteni reklámokkal és egyéb eszközökkel, mert amíg a magyar állampolgárok évente 438 milliárd forintot költenek külföldi nyaralásaikra, addig a hazai üdüléseikre csak 230 milliárd forintot fordítanak. A vezérigazgató fontosnak nevezte a tiszakécskei beruházást, mert a fogadóépület, a kültéri gyógyvizes medencék, a fedett uszodának, valamint a szaunáknak és a kezelőhelyiségeknek otthont adó épületegyüttes összekötésével egy egész évben használható egységet alakítottak ki.

Horváth Gergely hangsúlyozta: Magyarország, itthon a legjobb címmel szemléletformáló mozgalmat indítottak, amellyel a magyar lakosság figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy nyaralásaiknál részesítsék előnyben a hazai üdülést, mert így tehetnek a legtöbbet környezetükért és az országért.

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, egyben a fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a családi vállalkozás évek óta nyereséggel működteti a fürdőt, s a beruházáshoz szükséges – a támogatás feletti – összeget saját erőből és bankkölcsönből biztosították. A termálfürdő naponta közel háromezer vendéget képes fogadni és kiszolgálni. A beruházás kilenc új munkahelyet teremtett, így összesen 51 ember fog dolgozni a létesítményben.

A Dél-alföldi operatív program révén megvalósult fejlesztéssel a 4,5 hektáron elterülő termálfürdő központi medencéjének épülete kibővült, az új medencék kialakítása mellett a már meglévők egy része átalakult, valamint új wellness- és gyógyászati szolgáltatások is segítik a vendégek kikapcsolódását és gyógyulását. Az új gyógyászati részlegben a masszázs, az iszappakoló, a szénsavkádas és a tangentoros helyiségeket a fürdő vendégei OEP-beutalóval és egészségpénztári tagként is igénybe vehetik.

A család 1984-ben még csak a vendéglátó egységet üzemeltette, később az egész fürdő az irányításuk alatt működött, majd a megvásárlását követően, 1999 óta a család tulajdonába került a szomszédos kempinggel együtt. A termálfürdő vize több mint 1300 méter mélyből nyert, 52 Celsius-fokos gyógyvíz, amit nem csak a reumatikus és ízületi bántalmakban szenvedők élvezhetnek. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekben is hatásos, sőt ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengésben is segítséget nyújt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.