Indul a 12 milliárdos kórház-rehabilitáció

Az orvosi egyetemekhez kötődő klinikai és az országos szakellátásban elérhető különlegesen speciális szakértelmet és felszereltséget követelő gyógymódokon kívül minden kezelés a betegek rendelkezésére fog állni bő egy év múlva Nyíregyházán, ha a most induló 12 milliárd forintos tömbkórház-rekonstrukció befejeződik a Jósa András Oktatókórházban – jelentette be Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke pénteken Nyíregyházán, a projektindító ünnepségen.

2011. 07. 15. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országos átlagtól messze elmaradó megbetegedési és halálozási mutatókkal rendelkező megyében az Európai Unió által 90 százalékban támogatott beruházásnak óriási jelentősége van. Keretében új sürgősségi, onkológiai, gyermekcentrum épül. Előbbiek a megyei lakosság egészségi állapotának javítása mellett a tágabb környezet – többek között a határon túli betegek – fogadására és színvonalas gyógyítására is esélyt adnak. Az új gyermekrészlegnek pedig a népességpolitikai célok elérésében lehet jelentős szerepe – emelte ki Kiss Zoltán, a kórházat működtető, 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója kifejtette, a gyermekcentrumban 21. századi színvonalú koraszülöttosztályt alakítanak ki, aminek fontosságát jelzi, hogy éves szinten egy kisvárosnyi emberrel csökken az ország népessége, ennek megállításához pedig a neonatógiai (újszülött) ellátás korszerűsítésére is elengedhetetlenül szükség van.

Az 1899-ben alapított Jósa András Oktatókórházban megvalósuló 12 milliárd forintos beruházás 27 százalékát fordítják korszerű műszerek beszerzésére, a nagyobb részből pedig az épületberuházásokat finanszírozzák. A fejlesztéshez kapcsolódó bontási munkálatokat már tavasszal megkezdték, a beruházások közbeszerzési tendere a napokban jelent meg. Utóbbi eredményhirdetése őszre várható. A kórház vezetése azt ígéri, a munkálatok befejezéséig a betegellátás zavartalanságáról gondoskodnak. A nyíregyházi tömbkórház-rekonstrukciós projekt az országos szinten 85 milliárd forintos, nyolc kórházat érintő pólusprogram része.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.