Lézertechnológiai mérnököket képeznek

Már az új tanév kezdetén üzembe helyezhetnek a tatabányai főiskolán egy 400 wattos fényteljesítményű szállézert az anyagmegmunkáláshoz szükséges optikai eszközökkel együtt – tájékoztatott az intézmény főtitkára.

MNO
2011. 07. 06. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Gábor hozzátette: a berendezés egy innovációs és oktatási célú lézerlabor fő alkotóelemét képezi, segítséget jelent a főiskola mechatronikai asszisztens felsőfokú szakképzésében, és hozzájárul az akkreditálás alatt álló lézertechnológiai mérnök szak oktatásához.

A szállézerhez egy optikailag illesztett lézersugaras vágófej és egy ugyanilyen hegesztőfej is tartozik. Jelenleg egy CNC vezérlésű koordinátapálya gyártása zajlik, amely az egység utolsó hiányzó eleme. A 40 millió forintos beruházást stratégiai együttműködésben a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány támogatja.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben 96 diákkal indult Tatabányán, jelenleg összesen mintegy kétezer hallgatót képeznek a városban, illetve az intézmény budapesti és székelyudvarhelyi tagozatán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.