Seszták Ágnes: Nehéz dolog a szeretet

MNO
2011. 07. 30. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seszták Ágnes: A rendszerváltással először is felejteni szeretett volna a társadalom. Felejteni és fogyasztani. Konzumálni, mindent, amiről lemaradt negyven évig. Ez a fogyasztás azonban nem a munkára alapozódott. Korunk hőse lett a pártkapcsolati tőkével nagy pénzeket szakító üzletember, az áfacsaló, adókerülő, törvénytelenül gazdagodó, vagy a bizniszelő, feketegazdaságban tevékenykedő életrevaló egyén. Azelőtt a gyerekek űrhajósnak vagy a rák ellenszerének felfedezésére készültek, ma tévésztárok akarnak lenni, VV-villában szerepelni, celebnek állni, győztesnek lenni az X-faktorban, esetleg brókernek menni, de mindenekfelett gazdagon és jól élni. Huszonéves fiúk mondják, hogy a lányok szóba sem állnak olyannal, akinek nincs autója, lakása, és nem keres jól. Az egész társadalmi közeg az aberráció felé nyomja az embereket.

(Magyar Nemzet, 2011. július 30.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.