Külföldiek kezébe kerül a termőföld

A portugál gazdasági napilap, a Jornal de Negócios rövid, lényegre törő hírben számolt be a külföldiek kezében gyorsan gyarapodó birtokok vagy termőföldek arányáról. A mexikói El Universal és az El Excélsior többek között megírta, hogy a múlt heti mészárlást valóban a Zéták követték el az egyik monterreyi kaszinóban.

2011. 08. 29. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jornaldenegocios.pt – Portugália

A gazdasági napilap portálja hétfőn rövid, de annál nagyobb hatású hírben tudatta az olvasókkal, hogy négy év alatt – 2006-tól 2009 végéig – 68 százalékkal megugrott a külföldiek kezébe került termőföldek és birtokok aránya. Részben a korábban (politikai vagy gazdasági kényszerűség miatt) elvándorolt portugál emigránsokról van szó, akik így akarják őrizni a szülőhazához kötő szálakat.

excelsior.com.mx, eluniversal.com.mx – Mexikó

A két mexikói napilap is bejelentette, hogy már elfogtak öt olyan személyt, akiről a hatóságok azt feltételezik, hogy közük lehetett a csütörtöki monterreyi mészárláshoz. A nyomozáshoz közeli források elárulták a lapoknak, hogy az elfogottak vallomása szerint mind az öten a Zéták, a volt bérgyilkos kartell tagjai. Rodrigo Medina, Nuevo León kormányzója bejelentette, hogy a csütörtöki támadás nem a polgári lakosság, hanem a merénylet során leégett Casino Royale ellen irányult.

Az Excélsior című lap megírta, hogy Joaquín „El Chapo” (Tökmag) Guzmán Loera a legerősebb mexikói drogbanda, a sinaloai kartell vezetője már a szintetikusdrog-piac királya is. A hatóságok szerint a Tökmag Guzmán azért szerezhette meg ezt a piacot is, mert a világ legkeresettebb drogbárója töltötte be azt az űrt, amit a kettészakadt, majd a vezetőit is elveszítő michoacáni „család” kartellje hagyott maga után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.