Mányoki Attila újabb bravúrra készül + Kép

Másfél hete a magyar hosszútávúszók közül elsőként a Balti-tengert úszta át Németország és Dánia között Mányoki Attila, augusztus 20-án szűkebb pátriája, Zala megye balatoni határai között tesz egy kört. A világjáró sportolót az előreláthatóan tizenhét és fél órás úszás után a célállomáson Zala megye önkormányzati vezetői is fogadják.

2011. 08. 19. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körbeússza Zala megye balatoni településeinek határát, csaknem a tó nyugati medencéjét a hosszútávúszó Mányoki Attila. A bravúros teljesítmények sokaságát maga mögött tudó, fiatal sportember – aki másfél hete a németországi Puttgarden és a dániai Rodby között a magyar hosszútávúszók közül elsőként szelte át a Balti-tengert – most hazai bravúrra készül.

Mányoki Attilának feltehetőleg nem okoz majd gondot a fél Balaton körbeúszása, hiszen mint azt sokan tudják, 2008-ban Kenese és Keszthely között huszonöt és fél órás csúcsidővel hosszában úszta át a tavat.



A minden akadály leküzdésére vállalkozó sportoló augusztus 20-án a keszthelyi Phoenix Marinánál veti vízbe magát, és kelet felé tempózva a balatonedericsi Afrika Múzeum közelében jobbra fordul. A tó közepét érintve a Zala folyó határáig úszik, és onnan a célállomás felé szeli a vizet. Mányoki Attilát keszthelyi vitorlázók kísérik a vízi úton, és időnként úszóiskolás fiatalok is csatlakoznak hozzá.

Az ünnepnapot úszóbravúrral köszöntő sportembert az előreláthatóan tizenhét és fél órás úszás után a célállomáson Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Zala megye közgyűlésének elnöke, Ruzsics Ferenc keszthelyi és Gyutai Csaba zalaegerszegi polgármester is fogadja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.