Őket utálják a legjobban a focipályákon + Videó

A mexikói Record című sportnapilap csavart egyet a listakészítés módszerén, és most nem a rokon-, hanem az ellenszenv alapján választott ki 15 focistát, edzőt és vezetőt.

2011. 08. 28. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepetésre „Isten kezéé”, Diego Maradonáé az első hely, bár róla köztudomású, hogy nem tesz lakatot a szájára, ami a szívén, az a száján. A chilei La Tercera úgy fogalmazott, hogy edzőként sem jellemző rá az empátia. A Real Madrid portugál mestere, José Mourinho máris előkelő helyet vívott ki magának, és a dobogó második fokára léphetne. Ebben nyilván döntő szerepet játszott, hogy mit tett és mondott a Spanyol Szuperkupa előtt, közben és után. A közutálat bronzérmét Joseph Blatter FIFA-elnök nyakába akasztanák a korrupciós vádak miatt.

A negyedik a Zidane lefejelését öt éve kiprovokáló olasz védő, Marco Materazzi, ötödik a paraguayi válogatott volt gólerős kapusa, José Luis Chilavert, aki azért is került ilyen előkelő helyre, mert 2001-ben egy elvesztett világbajnoki selejtező után leköpte a brazil Roberto Carlost. A hatodik az argentin őskövület, a 79 éves Julio Grondona, az argentin labdarúgó-szövetség 32 éve mindent és mindenkit túlélő vezetője. Grondona azért van annyira elöl a listán, mert az új argentin bajnokság kezdete előtt megpróbálta visszacsempészni az első osztályba a kiesett River Plate-et.

A hetedik hely sem akárkinek jutott. A német válogatott kapusa, Harald Anton (Toni) Schumacher ezek szerint magán hordja azt a bélyeget, amit az 1982-es spanyolországi világbajnokság német–francia elődöntőjében döbbenetes, és érthetetlenül megtorlatlan szabálytalanságával „vívott ki”. Aki még emlékszik arra az izgalmas összecsapásra – mint e sorok írója –, biztos élete végéig maga előtt látja a jelenetet: Toni Schumacher a második félidőben szándékosan kihasználta testi fölényét a veszélyesen kapura törő, csak Platini mesteri indítására figyelő francia védő, Patrick Battiston ellen, és a levegőben úszva úgy söpörte el a labda elől, mint egy tank. A YouTube-on ma is bárki meggyőződhet a szándékos mozdulatról. Schumacher semmilyen lapot nem kapott, és még szabadrúgást sem ítéltek ellene. A kapus akkor nem érezte bűnösnek magát, évekkel később sem, de Battiston ma már legalább a barátja.



A nyolcadik helyre egy olyan homályos figura került, aki nyolc éve nem él. A börtönviselt spanyol nagyvállalkozó, Jesús Gil y Gil a madridi Atlético elnöke volt hosszú évekig. Bár eleinte szép sikereket ért el, de a „matracosok” 2000-ben történetük során másodszor is kiestek az élvonalból, és Gil nagyon homályos pénzügyekbe is keverte a csapatot, amiért a bíróság kétszer is elvette tőle az elnöki címet. A többi szereplő többsége is közismert focista vagy edző.

(record.com.mx – Mexikó, tercera.cl – Chile, wikipedia.org)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.