Egyre többen érkeznek Egerbe

Egyre több turista érkezik Egerbe; az idei év első felében 111 ezer vendégéjszakát töltöttek el a városban a látogatók, ami 10 ezerrel több, mint a múlt év hasonló időszakában – közölte pénteken a Hevesi megyeszékhelyen a város polgármestere.

MNO
2011. 09. 02. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így a 2010. első félévi 29 millió forinttal szemben 2011 első felében 34 millió forint idegenforgalmi adó folyt be az önkormányzat kasszájába – közölte Habis László (Fidesz) azon a sajtótájékoztatón, amelyen értékelte a város idegenforgalmának idei teljesítményét. Az adóbevételek bővülése annál is inkább fontos, mert a költségvetés minden forinthoz 1,5 forintot tesz hozzá, vagyis az ötmillió forintos pluszbevétel 12,5 millió forintot jelent – tette hozzá.

A politikus úgy vélekedett: a számok azt mutatják, hogy a 2010-es visszaesés után újra egyre népszerűbb a település. Ezt kívánják fokozni a jövőben is annak hangsúlyozásával, hogy Eger nem pusztán a történelmi nevezetességekről és a borról híres, hanem fürdőváros is. Kedvező jel, hogy az év első nyolc hónapjában 204 ezer vendég fordult meg az egri termálfürdőben. Utoljára 2003-ban regisztráltak ennyi látogatót.

Az önkormányzat, illetve a strandot üzemeltető önkormányzati tulajdonú cég tovább kívánja növelni a strand vonzerejét, ezért 800 millió forint értékű fejlesztést terveznek a területen. Kérdésre válaszolva közölte, hogy a külföldiek közül elsősorban a lengyelek kedvelik Egert, de egyre több a cseh és a szlovák vendég is, míg a korábban domináns németek, osztrákok és hollandok kevesebben vannak.

Orosz Ibolya, az önkormányzat idegenforgalmi bizottságának az elnöke arról számolt be, hogy az idegenforgalmi főszezonban 12 nagyrendezvényt tartottak a városban, amelyeknek 160 ezer fizető látogatója volt. Csak a négynapos bikavérfesztiválon mintegy 40 ezer vendég vett részt. Mindennek nyomán a statisztikai hivatal adatai szerint Eger újra Magyarország tíz leglátogatottabb településének egyike – mondta Orosz Ibolya.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.