Harminc napja van a fizetésre, vagy csúnya vége lesz a dolognak

Szigorúbb szankciók vonatkoznak szeptembertől az autósokra. Aki nem fizeti be az objektív felelősség alapján kiszabott közigazgatási bírságot, az autójától is búcsút vehet. A járművet kivonhatják a forgalomból, és csak akkor lehet ismét használni, ha a tulajdonos vagy az üzembentartó kifizeti tartozását. Szeptembertől változnak a külföldi rendszámú autókra vonatkozó szabályok is.

MNO
2011. 09. 03. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtöktől nemcsak a gyorshajtókat, hanem azokat is szigorúbban büntetik, akik nem fizetik be a bírságot. A határidő lejárta után 8 nappal a rendőrség értesíti a területileg illetékes okmányirodát, hogy a járművet vonja ki a forgalomból, az adóhatóságnál pedig kezdeményezi a bírság adóként való behajtását.

A közigazgatási bírság kiszabása után a tulajdonosnak 30 napja van arra, hogy a bírságot befizesse. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az okmányiroda a gépjárművet kivonhatja a forgalomból. Az elmúlt egy évben Győr és vonzáskörzetében közel 600 olyan eset fordult elő, amikor a gépjármű kivonható lett volna a forgalomból – mondta a Hír TV-nek Győr fideszes alpolgármestere, Simon Róbert Balázs.

A kocsi forgalomba való visszaállításának költségeit is az üzemben tartónak kell kifizetni. Ez körülbelül 11 ezer forint. A magyar kormány igyekszik visszaszorítani a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének a körét, illetve lehetőségét. Az sem jár jobban, aki eddig a regisztrációs díjat megspórolva nagy értékű autóját külföldön helyezte üzembe. Ha a sofőr nem tudja igazolni, hogy jogosan használja a külföldi rendszámú kocsit, az igazoltató rendőr a helyszínen leveheti a rendszámot és bevonhatja a forgalmit.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.