Így talán megmenthetik a házasságokat

Új szolgáltatást kínál a frissen házasodóknak a kínai posta: szerelmeslevelet írhatnak párjuknak, amelyet azonban hét évvel később, a kritikusnak számító évben kézbesítenek a címzettnek.

MNO
2011. 09. 13. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A China Daily című lap szerint a speciális borítékok, amelyekben a tervezett késéssel továbbítják majd a leveleket, szeptember 9. óta vannak forgalomban. A dátum sem véletlen, hiszen a kétszer kimondott „kilenc” hangzása nagyon hasonlít a „mindig” szó kiejtésére a kínai nyelvben. „Reméljük, hogy a szerelmeslevelek a jövőben megmentenek pár házasságot” – mondta a posta egyik képviselője.

A párok tagjai többnyire a házasság „veszélyes”, hetedik évében hidegülnek el egymástól. Az ázsiai országban megnövekedett a válások száma az utóbbi időkben. Hivatalos adatok alapján tavaly csaknem kétmillió házasság ért véget válással.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.