Kristóf Attila: (változott-e DJ jelleme )

MNO
2011. 09. 27. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkalmam volt személyesen figyelemmel kísérni pályafutását, tudomásom van arról, hogy a kilencvenes évek közepén a Fidesz belső köreihez tartozott, s az MDF első szétdarabolásakor ezt a kapcsolatát arra igyekezett felhasználni, hogy Orbán ne Lezsákkal, hanem a Szabó Iván-féle csoportosulással kössön szövetséget. Emlékszem, milyen szomorúan ballagott ki kis hátizsákjával arról a tanácskozásról, ahol az ő vágyaival ellentétes döntés született. Ez a bánat inkább elvhűséget fejezett ki, mint jellemhibát. De a fordulat, ami azután bekövetkezett, felfoghatatlan. Debreczeni három miniszterelnökről írt könyvet: Antallról, Orbánról és végül Gyurcsányról. Mindezt a jobbközépen szerzett reputációja tette lehetővé. Személyének ez adott súlyt, pálfordulása is ezért döbbenetes. Orbán Viktor azt mondta a róla szóló könyvben ábrázolt személyről: „Ez nem én vagyok.” Gyurcsány örvendett „tükörképének”. S mindezek után Debreczeni, mintha egy síkos csúszdán csúszna lefelé, eljutott a Magyar Nemzettől a Népszaváig.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 27.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.