Megtanulhatják, hogyan kell sörtérképet olvasni

Sörtérkép-olvasási „tanfolyamot” tartanak Bükfürdőn kedden, a turizmus világnapján.

MNO
2011. 09. 27. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kurzus résztvevői ingyen sört kapnak és megismerkedhetnek azzal a speciális sörtérképpel, amely a város jobb vendéglátóegységeit mutatja be – közölte az MTI-vel hétfőn Kerekes Szilárd, a Bükért Vállalkozók Egyesületének képviselője.

A világnap alkalmából lefordítottak német és cseh nyelvre a márkafüggetlen sörtérképet, amelyet az ország negyedik leglátogatottabb turisztikai célállomásának vállalkozói hoztak létre Bükfürdőn a helyi vendéglátóhelyek forgalmának növelése céljából. A térképet csehországi sörözőkben is szeretnék elhelyezni, de mielőtt Prágába vinnék bemutatkozó anyagukat, a városba járó német ajkú és cseh vendégeken „tesztelik”, hogy érdemes-e a bükfürdői sörtérképet külföldön is terjeszteni.

Kerekes Szilárd közölte: a térkép azokat a jó színvonalú helyeket mutatja be, amelyeket érdemes 4-5 napos tartózkodás alatt végigjárnia egy turistának. A kiadvány célja az is, hogy mozgásba hozza a turistákat, hiszen sok vendéglátós tapasztalata az, hogy az információhiány miatt csak egy-egy helyet látogatnak a fürdővendégek.

A vendéglátósok szerint ha sikerül „megmozgatni” a turistákat, akkor talán többet is költenek a városban. Éppen ezért a térképre felkerülő vendéglátóegységek a helyben fogyasztás után kedvezményeket adnak a turistáknak, amelyek akár a helyszínen vagy egy másik vendéglőben, sörözőben válthatók be.

A térkép hátoldalát közérdekű információkkal látták el a városban elérhető szolgáltatásokról. A sörözők mellett olyan kisvállalkozások szerepelnek a térképen, amelyeknek megélhetését nagymértékben segítheti ez a fajta „reklámfogás”. A sörözőkben felfrissült turisták a térképen szereplő fodrászoknál, zöldségeseknél, fogorvosnál akár újabb 5-10 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe.

A helybéli vállalkozók szerint a húsvétkor magyarul megjelent kiadványt a külföldiek is előszeretettel forgatták, gyakran a pincérektől kértek segítséget, hogy fordítsák le nekik. Bükfürdőn nem véletlenül összpontosítanak a cseh vendégekre: a magyar kereskedelmi szálláshelyeken 2004 óta folyamatosan növekszik a cseh vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.