Jogállami korrupció

2004. 08. 31. 17:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelen állás szerint nyugodtan leírhatjuk, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, legrosszabb esetben a párt rosszalló fejcsóválásával kell számolnunk, perektől nem kell félnünk. „Bizonyítékként” hivatkozhatunk Medgyessy Péterre, akit ez idáig nem citáltak bíróság elé a becsületükre kényes szabad demokraták.
Korrupciógyanús ügyletekben bővelkedik a párt. Ezek egy része a parlamenti jegyzőkönyvben is szerepel, ezért felidézésük nem rágalmazás, hanem közszolgálati tájékoztatás. Korrupciós gyanúra adnak okot Demszky Gábor főpolgármester horvátországi ingatlanvásárlásai, felújítgatásai, a helyi tömegközlekedés nehézségeit áthidaló eredeti megoldásai, Wekler Ferenc hirtelen támadt szőlészeti-borászati elmélyültsége, a neki és verhetetlen családtagjainak juttatott vissza nem térítendő állami támogatások, a reklámcélból ingyen is osztogatott számítógépek kakaóbiztos beszerzése a piaci ár többszöröséért, az autópályák, utak, ösvények és mezsgyék M0-tól 1000-ig tartó építésének folyamatos pályáztatása és szabotálása. Ez mind az SZDSZ, jobban mondva SZDSZ-es személyiségek sara. Kétes tisztaságú akciók, amelyekről lapunk bőségesen beszámolt, de a korrupció vádját konkrétan és egyértelműen először a még hivatalban lévő miniszterelnök fogalmazta meg. Sőt Medgyessy sejtetni engedte, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, mert jól néznénk ki, ha egy kormányfő nem tudna ezeknél többet, szaftosabbakat, súlyosabbakat is. Sajnos a részleteket nem közölte szeretett népével, a közvéleménnyel, így kijelentése üres fenyegetésnek hatott. Akár Salamon Béla szállóigéje: „Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni…” Más kérdés, hogy Medgyessyt ennek ellenére leküldték „Bogdányba”.
Persze nem újdonság, hogy Medgyessy mint felelős miniszterelnök beszél a vakvilágba, ostobaságokat hord össze, képtelen rágalmakat fogalmaz meg. Országértékelő beszédében a Fidesz által előállított ezermilliárdos költségvetési hiányról szónokolt, amelyről akkor nem kívánt bővebben értekezni. Érdekes módon ezt a titokzatos hiányt még a ballib sajtó sem firtatta soha, mintha nem is lett volna. A feltűnő érdektelenség magyarázata nyomorúságosan egyszerű: nem is volt. Még ráutaló jelei sem voltak, ellentétben az SZDSZ korrupciógyanús ügyeivel. Annak idején a Fidesz nem kérte számon a miniszterelnök állítását, annyira átlátszóan és szánalmasan infantilis volt, nem is perelt, mert egyszerűen nem volt mit. Most az SZDSZ szóbeli magyarázatot kért, de nem kapott. Ennek ellenére sem fordult a független magyar igazságszolgáltatáshoz, nyilván tart attól, hogy akad még bíróság, amelyik nem zárkózik el a valóságbizonyítási procedúrától. Márpedig amíg az SZDSZ nem kér törvényes elégtételt, addig mi Medgyessy Péternek hiszünk. Annak a Medgyessynek, akinél – Lendvai Ildikó szerint – az emberi becsület, méltóság, tartás, lelkiismeret szempontjai első helyen szerepelnek. Az önigazoló rajongást hagyjuk meg a puccsista könyöklőknek, mi nem emberi kiválóságai miatt hiszünk Medgyessynek, még csak azért sem, mert sarokba szorítva, kényszerűségből igazat szólt, egyszerűen képesek vagyunk a tényekből levonni a logikus és kézenfekvő következtetéseket.
Magyar Bálint elképzelni sem tudta, hogy mire gondolt a miniszterelnök, amikor ilyen kijelentéseket tett. Felvilágosítjuk az oktatásügyi miniszter urat, hogy a szótár szerint a korrupció nem csak megvesztegetést, hanem közéleti züllöttséget, feslettséget is jelent. Ebben az értelemben az SZDSZ tizenöt éve korrupt párt. Mi több, mindenfajta korrupció felbujtója és haszonélvezője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.