Bővült Sziebert bűnlajstroma

Ismét vesztegetéssel, összesen pedig hat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a rendőrség Sziebert Györgyöt. A BKV Zrt. előzetes letartóztatásban lévő volt jogi igazgatója a nyomozás legfrissebb adatai szerint tavaly nyáron egy bankvezetőnek, illetve egy ingatlanforgalmazó cégnek fizetett két és fél millió forint kenőpénzt, hogy fél áron megvehessen egy értékes budai ingatlant. Az ettől független eljárásban, az ügyészségi hatáskörbe utalt BKV-ügyben kezdeményezték a volt vezérigazgató és humánpolitikai vezető házi őrizetének meghosszabbítását.

2010. 06. 06. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó milliókat telefonált el? Bűnsegédként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és felbujtóként elkövetett hivatali viszszaéléssel gyanúsították meg tegnap a Hunvald-ügyben Szabó Zoltán (MSZP) volt országgyűlési képviselőt, Erzsébetváros korábbi polgármesterét. Erről Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője tájékoztatta lapunkat, következetesen Sz. Zoltánként említve a „már nem közszereplő” politikust.
A szóvivő leszögezte: a gyanúsított 1998 és 2002 között polgármesterként kapott hivatali telefonját az elmúlt nyolc évben tovább használta, egy évig jogcím nélkül, majd 2003-ban szintén MSZP-s utódja, az úgynevezett erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében jelenleg is előzetes letartóztatását töltő Hunvald György fiktív „tanácsadójaként”. Szabó a VII. kerületnek összességében 6,3 millió forintot is meghaladó vagyoni hátrányt okozott. A szocialista politikus kihallgatása előtt arról beszélt, hogy szerinte a Fidesz bosszújáról van szó, pártja honlapján pedig bemutatják majd az „áldozatok” dossziéit.

Főtáv: nyilvános iratok. A sajtó képviselői egy előre egyeztetett időpontban megtekinthetik azokat az iratokat, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság elindította a nyomozást – közölte tegnap újságírók előtt Kovács Lajos, a Főtáv vezérigazgatója. Hozzátette, a budapesti távhőcég már múlt hét csütörtökön kérte a vizsgálat elindítását, hogy kiderüljön: történt-e bármiféle hiba azokban az ügyekben, amelyekről a Hír TV Célpont című műsorában szó esett. A Célpont stábját egyébként nem engedték be a Főtáv tegnapi sajtótájékoztatójára, ám a tévécsatorna másik három munkatársa bejuthatott a terembe, s kérdéseket tehetett fel. Többek közt azt tudakolták: kapott-e Kovács Lajos csúszópénzt, amikor a Főtáv 122,5 millió forintot fizetett az ötszázezer forint törzstőkéjű Csepeli Hőszolgáltató százszázalékos tulajdonrészéért. Emellett arra is kíváncsiak voltak, hogyan ismerkedett össze a vezérigazgató azzal a Joó Tiborral, akit – saját bevallása szerint – a távhőcég körözött bűnözőként foglalkoztatott. Kovács Lajos elmondta, nem tudott arról, hogy az illetőt a rendőrség körözi. Hozzátette, a társaságnál megtekinthető iratok cáfolják, hogy csúszópénzt kapott volna, illetve dokumentációval rendelkezik arról is, hogyan került kapcsolatba Joó Tiborral. A vezérigazgató hangsúlyozta, a Főtáv jogkövető, átlátható módon működő cég. (D. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.