A félretudósító jelenti

2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg a nép szavát harsogja-e a Népszava publicistája, amikor a lap tegnapi számában ekképpen kezdi írását: „Mégiscsak van a magyar közvéleménynek realitásérzéke, amikor látványos érdektelenséggel tünteti ki a hosszú nevű parlamenti albizottság ügyködését, amelyik azt állítja magáról, hogy a 2006 őszén történtek felderítésével foglalkozik.” Az nem derül ki a dolgozatból, milyen felmérések alapján tájékoztatja olvasóit Szász István, attól tartok, inkább csak a vágyait összegzi. Erre utal cseppet sem leplezett hovatartozása is. „Csak helyeselni lehet, hogy az MSZP nem kívánta jelenlétével legitimálni ezt az albizottságot és nem küldött ehhez a színjátékhoz statisztát (…) Gyurcsány viszont helyesen döntött, mikor nem jelent meg – törvényi kötelezettsége ugyanis nincs – kiszemelt áldozatként az albizottság előtt.”
Idézetként talán ennyi is elég a négy évvel ezelőtt történteket elemző „Szász-jelentésből”, a lényeg: a közelmúlt rövidlátói még mindig itt botorkálnak közöttünk, s jelek szerint az sem zavarja őket, hogy időközben tájékozottabbá lett az ország. Lám a betokosodott kolléga is abban a hitben matatott a klaviatúrán, hogy a magyar olvasótábor kettős látásban szenved, készpénznek veszi Gergényi Péter tenyérbe mászó magyarázkodását, amnéziáját, a tüntetőket lecsőcselékező Gyurcsány ártatlanságát. Azzal ugyanis, hogy 2006 őszét „a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjének erőszakos megdöntésére irányuló kísérletnek” minősíti a Kádár-korból itt felejtett szerző, voltaképpen (miközben csörgősipkát húz a saját fejére) elvtársi jobbot nyújt a kérdések elől megfutamodott trágárnak. Azért csak szólni kéne ennek a Szász embernek, hogy véget ért a hadikommunizmus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.